Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Avslutning Roligaste Sommarjobbet

Avslutning Roligaste Sommarjobbet

image

Slutspurt under v 29 för deltagarna av Roligaste Sommarjobbet, men för många innebär det inte slutet utan bara början som egenföretagare. Under fyra veckors tid har deltagarna utmanat sig själva genom att driva sitt eget sommarlovsföretag och det har varit allt ifrån hushållsnära tjänster, försäljning av inredningsdetaljer, loppis och kakförsäljning.

Deltagarna samlades en sista gång för att utvärdera och motta sina diplom för väl genomför arbete i Roligaste Sommarjobbet.

Under sista träffen berättade deltagarna om vad som varit mest utmanande med att driva sitt egna företag. Många nämnde marknadsföring som en utmaning. ”Hela första veckan gick vi runt och delade ut och satte upp lappar med information om våra barn- och djurvaktstjänster, men det är inte förrän nu under sista veckan som folk började ringa med jobberbjudande. Vår lärdom är att vara ute i god tid”
Flera andra deltagare berättar att de lärt sig hur viktigt det är att ta kontakt med folk via telefon och att de inte längre får ”hjärtklappning” så fort de måste ringa ett samtal till en för dem okänd person.

De deltagare som på morgonen har sålt kaffe till pendeltågsresenärer säger att de lärt sig hur viktigt det är att vara trevlig och hålla humöret uppe, även om folk i morgontrafiken kan vara otrevliga.  I utvärderingen som alla deltagare får fylla i skriver flera personer att de insett vikten av att kämpa och inte ge upp, även om det känns väldigt motigt ibland.
 
På avslutningen delades även utmärkelserna Årets RS företag, Årets Kämpe, Årets Problemlösare och Årets Affärsidé ut till de deltagare som utmärkt sig extra genom sitt sommarlovsföretagande. Ansvarig handledare från Indivator AB, Saga af Petersens, är dock noga med att poängtera att hon tycker att alla deltagare har gjort en fantastisk insatts och att det viktigaste är att deltagarna har uppnått sina personliga mål i sitt deltagande i Roligaste Sommarjobbet. Ann-Mari Sundgren på Håbo Marknads AB håller med om att det har varit en lyckad aktivitet även denna sommar.

Klicka här för mer information om Roligaste Sommarjobbet.

Håbo Marknads AB