Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Sommarkollo på Skokloster

Sommarkollo på Skokloster

image

I sommar kommer återigen sommarkollo arrangeras för barn i Håbo kommun. Under första och sista veckan på sommarlovet kommer Skokloster att fyllas med kollosugna barn och flera engagerade ledare från Håbo kommun och Håbo pastorat.

Veckan kommer vara fullspäckad med aktiviteter såsom bakning, lekar, kanotåkning, besök från Hälsoäventyret och mycket mera. Även en dagsutflykt till Turbo center i Uppsala är planerad där barnen får hoppa trampolin, prova en ninja warriors bana och klättervägg.

Sista dagen har en överraskning för alla barnen och Monica Bunnå, församlingspedagog på Håbo pastorat, hintar om en riktigt rolig vecka för barnen som deltar.

- Ja det kommer vara fullt ös med massor av barn och ledare nere vid kyrkan och slottet i Skokloster där vi har kollot. Det är jättekul med så mycket liv och rörelse, den bästa jobbveckan på året, säger Monica.

Barnen som deltar erbjuds buss till och från kollot varje dag. De bjuds även på frukost, hemlagad lunch, glass och fri tillgång till frukt.                                                                                                

-  Förra året hade vi också sommarkollo och tog då emot totalt 75 barn under en vecka. I år ville vi erbjuda fler barn denna fantastiska möjlighet med en kostnadsfri vecka på sommarlovet fylld med massor aktiviteter, engagerade ledare och härliga minnen att ta med när skolan börjar igen, säger Teresa Fröling verksamhetsledare och ungdomspedagog på Håbo kommun.

Sommarkollot kommer främst hålla till i Håbo Pastorats lokaler nere vid slottet men mest är barnen utomhus i sommarvädret.
200 barn i kommunen har under två veckor erbjudits plats. Vecka 24 är det för barn födda -07 och -06 och vecka 33 är det för barn födda -05 och -04.

Attila Gal
HåboPortalen