Hem | Politik | Sverigedemokratisk Ungdom besöker Fridegårdsgymnasiet

Sverigedemokratisk Ungdom besöker Fridegårdsgymnasiet

image

Tisdagen den 17 maj 2011 kommer Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, att besöka den kommunala gymnasieskolan Fridegårdsgymnasiet i Håbo kommun för att hålla ett bokbord på skolan i Bålsta.

Pressmeddelande

SDU har även i valet 2010 velat komma till Fridegårdsgymnasiet, men det är först nu skolledningen gett ungdomsförbundet tillstånd.

Pavel Gamov, förbundssekreterare i Sverigedemokratisk Ungdom, kommenterar:

– Vi har både medlemmar som går på och medlemmar som har gått på Fridegårdsgymnasiet. I skolvalet 2010 blev vi näst största parti med nästan 21 procent av rösterna, inte långt ifrån Moderaterna på 26 procent. Detta trots att varken SD eller SDU någonsin besökt skolan.

– Det är helt enkelt många ungdomar som märker av baksidorna med det mångkulturella samhället och vänder sig till oss, säger Pavel Gamov och fortsätter:

– SDU ser positivt på att vi nu är välkomna att informera eleverna om vårt budskap och svara på frågor om vår politik, något som så klart skall vara en självklarhet. Det är viktigt att partier och ungdomsförbund är aktiva även mellan valen. Detta är bara startskottet på SDU:s omfattande skolbesökskampanj i Uppsala län som kommer att fortsätta till hösten.


* Valresultat i skolvalet 2010: http://www2.ungdomsstyrelsen.se:8080/skolval2010/resultat.jsp