Hem | Politik | Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun

Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun

image

(Insändare) I Håbo kommun har vi en kommundirektör som påstår att det finns rättshaverister och energitjuvar i kommunen. Ingen annan kommundirektör i någon annan kommun skulle fälla sådant omdöme om de medborgare som han tjänar och som ger honom försörjning i positionen som kommundirektör. Han förstår inte, samtidigt som han vet att offentlighetsprincipen gäller och att kommunens tjänstemän ska serva medborgarna. Nedan kan man läsa hans senaste krönika där han uttrycker sig nedsättande om sina medborgare. Nedan är ett utdrag ur kommundirektörens krönika på Håbo kommuns hemsida för september. Han borde be om ursäkt till Håbo’s medborgare som bara gör sin plikt.

Nedan är ett också ett utdrag ur kommundirektörens krönika på Håbo kommuns hemsida för september. Han borde be om ursäkt till Håbo’s medborgare som bara gör sin plikt.

”Tillväxt eller inte tillväxt, jag tror tyvärr att de flesta av Sveriges kommuner har så kallade rättshaverister eller invånare med likartat beteende. Det skapar problem, ibland stora sådana. Dessa personers beteende kan se ut på olika sätt, allt från våld (och hot om våld) mot politiker och medarbetare, till mailbombning med märkliga frågor och anklagande insändare i lokaltidningar. Jag har mött ganska många genom åren och något som brukar förena dem är att de är mycket medvetna om att det finns personer som agerar så här. De tar avstånd från dessa, men inser sällan att de själva tillhör denna grupp.
Våld, hot och rena trakasserier ska vi aldrig acceptera men vi måste komma ihåg att vi är en offentlig verksamhet som ska stå för öppenhet och service. Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa energitjuvar, hur frustrerande det än är.
Ha det bra, i vår superkommun!
Per

Per Kjellander
Kommundirektör
Håbo kommun ”

Har aldrig upplevt eller läst ett liknande uttalande från någon kommundirektör tidigare. I Enköping är det högt i tak, där hårda ord kan fällas i spalterna, men aldrig sådana påståenden från kommundirektören. Detta i motsats till Håbo kommun, där får inte medborgarna varken syna eller kritisera kommunens arbete, då klassas de för rättshaverister och energitjuvar. Här borde Per Kjellander be om ursäkt, eller förklara sig vad han menar.

Håkan Sundström