Hem | Politik | Cykeluppropet

Cykeluppropet

image

Politiker i Håbo, som vill främja cyklandet i kommunen, ska ut på en cykelrunda den 13 september genom Håbos vacka natur.

Cykeluppropet.
Lördagen 13 september 14:30 träffas de politiker som vill arbeta för att Håbo ska ligga i framkant som cykelkommun vid valstugorna i centrum.
Vi kommer att cykla en cirka 25 km lång runda genom Håbos vackra natur. Halvvägs kommer vi att stanna i Brunnsta gård där vi bjuds på kaffe.

Vi cyklar för att:
- Vi vill att vårt framtida transportsystem ska bidra med en ekonomisk och social utveckling utan att tära på naturens resurser.
(Enkelt att pendla till och från resecentrum med cykel, enkelt och tryggt att parkera cykeln. Skolorna ska ge de nya eleverna kartor över trygga cykelvägar till och från skolan.)
- Vi vill uppnå en bättre miljö. (Om 1 % av bilåkandet överförs till cykel minskar bränsleförbrukningen i Sverige med 55 miljoner liter/år och CO₂ utsläppen minskar med 22300ton)

- Vi cyklar för en bättre hälsa. (En inaktiv person i medelåldern som börjar cykla 5km istället för att ta bilen minskar risken med kärlsjukdomar med 50%, lägg därtill att den som regelbundet cyklar till och från jobbet behöver inte använda fritiden till motion).

- Vi cyklar därför att det är kul. (På cykeln sitter du högt, du ser långt, du kan verkligen njuta av landskapet som passeras. Naturens ljud drunknar inte i motorljud och däcksbrus och årets skiftningar i dofter ger ständigt nya kickar.)

Väl mött, ta med dina partikamrater, klä er i ”partifärgerna” visa vad du är och ställ upp för ett ”Cyklande Håbo”

Lisbeth och Ralph