Hem | Politik | Vill du byta ditt liv mot tiggarens?

Vill du byta ditt liv mot tiggarens?

image

Det finns snart en tiggare utanför varje affär i hela vårt land. Nu är hösten kommen och kylan sveper in i vårt land. Då sitter de där inlindade i sina filtar, fryser och tigger pengar. Vem eller vad som är anledning till att de sitter där och tigger har ingen betydelse, vi kan bara inte acceptera vad som sker. Vi varken kan eller får acceptera att människor far så illa som dessa tiggare gör. Längre fram i vinter kommer några att frysa ihj...äl om vi inte gör något.

Vi som bor i Sverige vet många gånger inte vad riktig fattigdom är. Vi har våra varma hus och lägenheter som vi kryper in i när det blir kallt. Många av ossbadar i pengar och kan inte tänka sig att avstå från varken pengar eller en varm säng till en uteliggare eller tiggare. Det är dags att vi börjar tänka om och hjälper människor oavsett vad de har för bakgrund.

Makthavare, använd din makt och visa empati
Vi måste se dessa tiggare som våra medmänniskor och påverka politiker och andra beslutsfattare så att de börjar använda sin ”makt” till att hjälpa människor. Visst lever vi i ett känslokallt land men det är ingen ursäkt. Ni politiker som käbblar i munnen på varandra om skitsaker, ta ert förnuft till fånga och se till att tiggarna får vad de behöver. Hjälp dem att få resa tillbaka till sina egna länder och blir mottagna och hjälpta där. Så som det är nu får det bara inte vara. Medierna har all makt i världen att kunna få dessa tiggare på fötter samtidigt som politikerna i deras hemländer måste bli hjälpta så att de kan hjälpa de fattiga till bra liv i sina hemländer.

Det är dags att rädda liv nu
Kan du vara en stolt svensk när den första tiggaren kommer att frysa ihjäl utanför någon stormarknad eller mindre butik? Om inget positivt kommer att hända kommer vi att få se hungerstrejkande svenskar utanför maktens boningar för att protestera mot flatheten mot tiggare och uteliggare. Det har gått alldeles för lång tid redan och många av tiggarna kommer att få men efter tiden de varit i Sverige och försökt få pengar till ett värdigt liv. Hallå alla makthavare, de är dags att bekänna färg nu. Om inte så tror jag säkert att det kommer att ta hus i helvete på grund av er nonchalans.

Tänk dig att leva i den här miljön som bilden nedan visar. Då kanske du kan föreställa dig vad fattigdom är.

Tommy Hildorsson