Hem | Politik | Håbos företagare ska bli landets friskaste

Håbos företagare ska bli landets friskaste

image

Frukostmötet på Lastberget på tisdagmorgonen bjöd på en hälsoutmaning, nya kulturchefer och hur skolbarnen utbildas inom Hälsoäventyret.

Mötet inleddes av Peter Wallenskog från Inner Sweden AB som arbetar med hälsocoachning. Man kom med en utmaning till Håbos företag att bli landets friskaste. Inom två år kommer man genom coachning och mätningar få företagen att får friskare personal och därmed minska sjukfrånvaro och öka effektivitet och produktivitet. Läs mer om hälsoutmaningen här.

frukostmöte

Caroline Olsson och Matilda Frans berättade därefter för mötet om Hälsoäventyrets verksamhet i Håbo. Hälsoäventyret arbetar med förebyggande hälsoutbildning för grundskolan och finansieras av landstinget och kommunen och under året har man startat upp projektet Tobaksfri Duo i Håbo. Projektet innebär att eleverna får skriva kontrakt med en vuxen i sin närhet om att man inte kommer att nyttja tobak under sin tid i högstadiet. Eleverna får då erbjudanden från lokala handlare och deltar i utlottning av fina priser. I de skolor som nu deltar i projektet har 95% av eleverna skrivit på dessa kontrakt. Läs mer om Hälsoäventyret här.

Natalie Wille

Nästa programpunkt var Natalie Wille, Bålstas unga golfproffs som berättade om sin resa mot en proffskarriär. Natalie är uppvuxen i Bålsta och har lärt sig spela golf i Bro-Bålsta Golfklubb. Under 2014 har Natalie för första gången spelat Nordea Tour som proffs och då vann hon hela touren! Nu är hon på väg till Marocko före jul för att försöka kvala in till Europatouren och börja spela mot världseliten. Läs mer om Natalie här.

Frukostmöte

Två nya medarbetare vid Håbo Kultur & Livsmiljö presenterade av avdelningschef Hannah Rydstedt. På bilden ovan syns Karin Gustavsson som från september i år ansvarar för föreningar och anläggningar i Håbo. Karin berättade att det i kommunen finns 170 aktiva föreningar och här finns många beröringspunkter med företagen.

Marie Holmqvist

Marie Holmqvist är också nytillträdd chef vid Håbo kommun och ansvarar för Kultur och bibliotek. Marie tog tillfället i akt att berätta om vilka möjligheter vi har att använda biblioteket i Bålsta på olika sätt. Läs mer om Håbo kommuns Kultur & Livsmiljö här.

Sweljud UF

Sweljud UF är ett av årets UF-företag vid Fridegårdsgymnasiet och består av Nicholas Nobeling, Linus Fors och Anton Lundqvist. Företaget bygger portabla högtalare som passar att använda till mobiltelefon. Läs mer om UF här.

frukostmöte

Innan mötet avslutades passade Ingela Gullberg, som också arbetar inom hälsoprojektet som frukostmötet inleddes med, på att påminna om Företagsottan som Bålsta Företagarförening och HQF arrangerar fredagen den 12 december i Yttergrans kyrka klockan 7.30.

Källa: Håbo Marknads AB