Hem | Politik | Oppositionsrådsbloggen

Oppositionsrådsbloggen

image

Agneta Hägglund (S) skriver på Socialdemokraterna i Håbos hemsida i egenskap av nytillträtt oppositionsråd.

Kära Vänner.

Jag vill önska Er alla en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År. Det har varit en lång, mörk höst men snart så går vi mot ljusare tider.


I måndags så hade vi Kommunfullmäktige och det var många frågor på dagordningen.

Val till alla nämnder, inrättande av oppositionsråd och gruppledare, budget och arvodesregler. 

Valet till att bli oppositionsråd skedde med sluten omröstning och min motkandidat var Mikael Rubbestad SD. 

Jag fick förtroendet att bli oppositionsråd , och jag kommer att göra ett så gott arbete som möjligt, allt för Håbo kommuns bästa.

Vi får inte glömma att vi Socialdemokrater vann valet i Håbo kommun. Vi fick 15 mandat i den Moderataste kommunen i hela Uppsala Län och jag fick flest personkryss i hela länet, det mina vänner förpliktar men det innebär också att vi vet att vi har medborgarnas förtroende för vår politik.

När det gällde 2015 års budget så yrkade vi 6 Mkr till barn och utbildningsnämnden, 4 Mkr till skolan och 2 Mkr till förskolan. Det gjorde vi för att inte behöva göra drastiska nedskärningar inom skolan och för att inte behöva säga upp förskolepersonal. Vi yrkade också att vi skulle öka ramen för vård och omsorgsnämnden med 3, 9 Mkr för att kunna öppna ett korttidsboende för avlastning/ rehabilitering.

Hörde just på nyheterna att äldre personer ligger i korridorer på våra sjukhus, allt för att inte kommunerna har några korttidsplatser till förfogande. Det är inte okey att vi låter det fortgå och det är inte heller okey att de som vårdar sina nära och kära inte får hjälp med avlastning.

Vi yrkade också att våra tidigare föreslagna investeringar skulle ligga fast, som bl.a tillagningskök på Västerängsskolan, konstgräsplan vid Futurum , taket på Futurum, ventilationen på Rungården, säkrare gång och cykelvägar m.m.

Tyvärr så avslogs våra yrkande förutom 2 Mkr till förskolan vilket stöddes av Sverigedemokraterna. För det är ju ett faktum att vi idag har ett minioritetsstyre och att det är Sverigedemokraterna som har en vågmästarroll.

Jag hävdar och kommer alltid att hävda att för en kommuns bästa så ska man ha en stark majoritet.

Ja, kära vänner  nu väntar lite julledigt och väntan på jultomten och jag hoppas att ni alla får en lång skön julhelg.

Jag återkommer när vi har påbörjat " blåveckorna"


På återhörande.

Agneta Hägglund
Oppositionsråd.

Mobil 070 629 03 15
E post: Agneta.hagglund@habo.se

Källa: Socialdemokraterna i Håbo