Hem | Politik | Pengarna behövs till annat - nej till oppositionsråd i Håbo

Pengarna behövs till annat - nej till oppositionsråd i Håbo

image

(Insändare) Svar på inlägg som berör (S)torebror bestämmer, av Georg Olsson(M). (Enköpings-Posten, 17/12 2014)

Vi har en liknande situation i Håbo Kommun som Georg Olsson (M) där Agneta Hägglund (S) nu blir det nyinstiftade oppositionsrådet efter att ha kommit överens med Håboalliansen som är den i minoritet styrande samlingen.
 
Hägglund har deklarerat att hon skall representera oppositionen i Håbo. Vi i Sverigedemokraterna undrar hur hon skall bära sig åt, då hennes uttalanden i olika tidningar och sammanhang ger klara signaler på att någon politisk dialog med Sverigedemokraterna inte kommer på frågan.
 
Sverigedemokraterna tillhör oppositionen tillsammans med Bålstapartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Sverigedemokraterna motsatte sig ett ytterligare kommunalråd (opposition) med kostnaden av 655 700 kr/ år, + tillkommande sociala avgifter. Dessa pengar hade vi behöva haft till så mycket annat.
 
Som vi ser det så kliar man varan på ryggen och det är tydligen att storebror (M)+(S) alltid skall bestämma. Vi tror inte att våra medborgare är ett dugg intresserade av ett oppositionsråd.
 
I detta fall där Hägglund går in i denna roll är det beklämmande att höra förklaringen med att oppositionen skall ha mer insyn. Hägglund sitter i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, och i styrelsen för Håbo Marknads AB, samt en hel rad nämnder och utskott. I dessa får hon tillräcklig insyn i det politiska arbetet. Dessutom har Hägglund en massa politiska kamrater i styrelser och nämnder som kan förmedla mycket information till henne.
 
Vi anser att detta är slöseri med skattebetalarnas pengar. De politiker som är egna företagare skall i princip lämna en persondeklaration med intyg för att få ut förlorad arbetsförtjänst vid möten. De egna företagarna är inte betrodda utan man antas mygla. Dessutom skall många jobba gratis när det skall vara en konferens, företagsbesök m.m. För detta utgår ingen ersättning över huvud taget. Det är inte så konstigt att det är svårt att få våra kommuninvånare att jobba politiskt när bara vissa gynnas och andra får dålig ersättning. Det är bara se på det övriga föreningslivet och organisationer för att se hur svårt det är att få personer att ställa upp gratis.
 
Bengt Björkman, Håbo (SD)