Hem | Politik | SPF´s månadsmöte i april

SPF´s månadsmöte i april

image

En solig vårdag, den 23 april, var det åter dags för SPF Seniorerna i Håbo att samlas till månadsmöte. Cirka 75 personer hade smitit från fönsterputs och trädgårdens vårbruk för att umgås och lyssna på musik på Skeppet.

En solig vårdag, den 23 april, var det åter dags för SPF Seniorerna i Håbo att samlas till månadsmöte. Cirka 75 personer hade smitit från fönsterputs och trädgårdens vårbruk för att umgås och lyssna på musik på Skeppet.

Ordförande Yvonne Lindström öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Hon passade även på att presentera de närvarande styrelseledamöterna, v. ordfö-rande Bo Lundgren, sekreterare Kent Magnusson och kassören Inger Smedberg. Yvonne passade även på att tacka alla som jobbar med arrangemanget och gör ett stort jobb för att alla skall trivas.

Yvonne och Gun-Britt Renefalk informerade om KPR, d.v.s. det Kommunala pens-ionärsrådet. Däri ingår SPF, PRO, Bålsta Finska Förening och Anhörigföreningen. Ordförande är Carina Lund, v. ordf. Agneta Hägglund samt deltar bl.a. Ordf. i omsorgsnämnden, Lisbeth Bolin samt socialchefen Thomas Brandell. Tidigare har det varit lättare för pensionärsorganisationerna att få gehör för sina frågor. Sedan den nya politiska ledningen tagit över är läget kärvare.

Kommunen önskar dra ner på bidrag inom flera områden men pensionärerna spjärnar emot så mycket som möjligt. Föreningens boendekommitté ligger nu under KPR och där kan man lättare driva frågor om bostäder för äldre.
Kent Magnusson berättade att ”Hjälpsam” har öppet hus den 20 maj. Firman säljer hjälpmedel och utrustning som gör livet enklare för äldre och andra som har rörelsehinder eller andra liknande problem.
Därmed var det tid för kaffe med bulle och konsert. Denna gång var det ”Svenssons Treoo & Monika Bring” som stod för underhållningen.

Monika med en vacker vit tenorsaxofon, Sven-Erik Larsson med gitarr och sång och Christian Veltman med bas. Det är ett gäng rutinerade musikanter som spelar jazzig musik med fantastiskt sväng. Trion spelade ett antal standardlåtar, men även lite nyare musik. Bland annat ”Han är min man”. Monika har ett fint nyanserat spel som ibland blir härligt fräckt. Det blev en fin musik-stund, och artisterna belönades med rejäla applåder och blommor.

Efter dragning i det obligatoriska lotteriet avslutades mötet och ute lyste fortfarande solen. Det är härligt med vår!

Sverker Jonasson