Hem | Politik | På vems villkor?

På vems villkor?

image

Du som trodde att våra lokalpolitiker inte läser HåboPortalen ska tänka om. Sedan varför de inte svarar på era, medborgarnas, frågor har de olika svar på. I dagens EnköpingsPosten ger styrelsen i Håbo Arbetarekommun sin syn på saken.

HåboPortalen är partipolitiskt och kommunadministrativt obunden och har inga anställda skribenter, här är det främst dina och andras (medborgare i Håbo) insändare och kommentarer som står för innehållet. Gräsrotsjournalistik när den är som bäst med målet att granska våra makthavare/ beslutfattare, politiker som tjänstemän i kommunhuset! Inom demokratins, yttrandefrihetens och lagens ramar.

Även politiskt aktiva, och för dem styrande obekväma, medborgare i Håbo, ibland benämnda som nättroll (av ledande socialdemokrat), rättshaverister och energitjuvar (av f.d. kommundirektör) ska kunna säga sitt, utan att spaltlängden begränsas av tekniska, politiska eller annonspolitiska skäl.
Och där är HåboPortalen fortfarande, sedan 2003. Som ensam media i Håbo i dessa avseenden.

I sak anser jag inte att inlägget i dagens EP ska bemötas. Att skjuta på budbäraren är ett beprövat knep för att slippa diskutera budskap och med målet att förvilla, bringa på villospår, vilseleda.
Men jag undrar om inte styrelsen som gick en aning vilse själv i sin iver, därför vill jag citera en mening ur deras insändare:

"Däremot - och det vill vi här göra tydligt för alla - tar vi bestämt avstånd från en politisk debatt på HåboPortalens villkor." Slut på citat. (Understrykning av mig)

Ingen kan förneka att styrelsen läser HåboPortalen. Annars hade de inte kunnat skriva insändaren, så det är fakta.
Då vill jag att du, kära läsare, klickar på följande länk från 10 juli 2015: Den stora tråden om HåboPortalen som forum och läser följade där, skrivet av mig:

... "Huruvida är det våra politiker som inte tål kritik eller våra medborgare som är frispråkigare än genomsnittet tål att diskuteras här och nu, men allt för ofta skylls den rådande situationen på mig eller forumreglerna (eller på dess avsaknad).

Därför beslutade jag att ägna detta inlägg åt att samla in synpunkter på ett ställe på hur sidan för så många som möjligt och på bästa möjliga sätt kan fungera som den levande medborgardialogen i Håbo kommun mellan medboragare, politiker och tjänstemän, främst med tanke på ramerna kring dialogen och inte på innehåll.

Så alla som vill ha ett levande och givande forum i Håbo har nu möjlighet att säga sitt: medborgare, politiker eller tjänstemän.
Ordet är fritt, säg ditt eller fortsätt att tiga." ...


Jag har inte hittat ett enda förslag från Håbo Arbetarekommun där på hur villkoren på politisk debatt på HåboPortalen ska se ut. Det är fakta med.

Så sammanfattningsvis, vad tar Socialdemokraterna i Håbo avstånd från? Villkor, som de hade goda chanser att påverka!

Tack för, det fria, ordet.

Attila Gal
HåboPortalen

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Dagens EP (7 sept 2015)