Hem | Politik | Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår

Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår

image

(Insändare) Med anledning av att Bålstatillägget tas bort för pendeltåget, kommer många pendlare att ta bilen till pendelstationen för att slippa det dyra UL tillägget inom Bålsta. Det stora kaoset kommer att uppstå till våren när den övre parkeringen stängs av för byggnation av det nya parkeringshuset och ett nytt resecentrum.

Den politiska alliansen såg den uppkomna situationen, när Bålstatillägget slopas och la en plan på att utnyttja scout tomten som ligger i anslutning till den nuvarande parkeringen och där iordningsställa parkeringsplatser för upp till 900 bilar. Detta togs upp i kommunstyrelsen i oktober för beslut, men röstades ner av oppositionspartierna S, BåP och SD. Beslutet är nu att bygga på befintlig parkering för ca 540 bilar. Hälften så många och var skall alla bilar ta vägen under byggnationen?

Nu frågar man sig varför oppositionen S, BåP och SD röstar på detta sätt och utsätter pendlarna i en kaotisk situation. Redan idag, utan ny SL taxa, är det svårt att hitta P plats på rimligt avstånd. De vet alla som av olika skäl inte kan ta de tidiga avgångarna. Det finns bara vad jag kan förstå en förklaring som är att skapa kaos, där alliansen får klä skott för den uppkomna situationen och i syfte att få röster vid valet 2018. Parkeringsbolaget kommer att skriva mängder av parkeringsböter som borde adresseras till Socialdemokraterna, Bålsta Partiet och SverigeDemokraterna i Bålsta.

Nej pendlar vänner och väljare i Håbo, vi måste få en ändring på detta och kräva att scouttomten redan nu görs i ordning för bilparkering. Då kan vi alla se fram emot våra pendlarresor med SL, och behöver inte jaga runt i Bålsta för att hitta en P plats för bilen.

Håkan Sundström