Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång

Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång

image

Under förra mandatperioden försökte den dåvarande oppositionen (nuvarande minoritetsmajoriteten) att sälja ut Håbohus hyresrätter i Kalmarsand, vilket stoppades. I dag på Håbohus styrelsemöte togs denna fråga upp från minoritetsmajoriteten ännu en gång.

Bålstapartiet tillsammans med Socialdemokraterna stoppade försäljningen även denna gång då vi tillsammans har majoritet i styrelsen.

Det är fel att sälja dessa fastigheter i dagsläget, det stundar en ny vägsträckning förbi Kalmarsand, en ny stor nyproduktion av exklusiva lägenheter vid den nuvarande silon vilket gör att denna fastighet kommer att öka mycket i värde de kommande åren.

Dessutom har Håbo kommun en brist av hyreslägenheter och vi förstår inte varför minoritetsmajoriteten vill omvandla denna fastighet från hyreslägenheter till bostadsrätter, kanske är det av ideologiska eller personliga skäl, vi vet inte.

Detta sammantaget gör det till vansinne att sälja i dag, det skulle innebära att vi kastar bort tiotals miljoner skattekronor jämfört med det erbjudandet som Håbohus fick förra gången.

Owe Fröjd
Bålstapartiet