Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Misslyckad satsning på Skokloster

Misslyckad satsning på Skokloster

image

Nuvarande majoriteten har totalt misslyckats med att göra Skokloster mer attraktivt. Förra majoriteten gjorde heller inget för att attraktionsvärdet skulle höjas så det är förståeligt när företagare och entreprenörer tröttnar på att driva rörelse när inget händer. En färja mellan Skokloster och Knivsta är en mycket god idé som varit på tapeten i många år men som ingen riktigt velat ta tag i. Att det är privat mark på ena eller andra sidan kan knappast utgöra något hinder, det finns en prislapp på allt och det är vår fasta övertygelse att fördelarna vida överstiger den kostnaden.

Idag måste de boende i Skokloster gå eller cykla längs bilvägen för att ta sig till Slottsskogen. Vi menar att det här behöver byggas en ny gång och cykelväg mellan de två områdena för att såväl ung som gammal på ett säkert sätt skall kunna ta sig till skola, affär, vänner och familj.

I Krägga har det satsats miljonbelopp på kommunalt vatten och avlopp men när invånarna nyligen ville anlägga en lekplats för den växande skaran barn var kommunen inte villig att satsa ekonomiskt utan hänvisade likt färjan till att det var privat ägd mark. Vi menar att man i detta läge borde köpa upp det lilla markområde som behövdes till denna viktiga del i ett aktivt och engagerat samhälle.

Det är tydligt att våra kransområden inte innehar någon betydande del i planeringen av kommunens framtid. Delar som Skokloster, Krägga, Torresta, Vreta, Häggeby och Övergran måste få vara en naturlig del av framtidsplaneringen. Tänk vad en färjelinje mellan Knivsta och Skokloster skulle betyda för miljön med kortare resor. Vart är idén med ett fossilbränslefritt Håbo år 2030?

Nu är det dags för nya idéer och nya politiker som tar tag i det som är viktigt för alla delar av vår kommun för att vi tillsammans ska bygga ett blomstrande Håbo.

Bengt Björkman, Krägga,
Robert Kohlström, Skokloster och
Michael Rubbestad, Bålsta.
Kandidater för Sverigedemokraterna i Håbo kommun.