Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Bengt Björkman (SD) ställer inte upp i valet

Bengt Björkman (SD) ställer inte upp i valet

image

(Insändare) Jag Bengt Björkman som representerar SD, kommer inte att ställa upp i nästa val i höst. Jag är nu 74 och blir då 78 år när nästa valperiod är slut.

Jag har representerat SD i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens Tekniska Utskott, Styrelsen för Håbo Marknads AB, Håbo Hus och i Mälardalsrådet. Det varit en givande tid med mycket arbete men jag tar konsekvenserna av min artikel tidigare i år, att politiken måste föryngras! Detta gäller även SD som visserligen fått in en hel del nya medlemmar men inte tillräckligt många unga.

Jag känner att jag inte får nya medlemmars fulla stöd och känner då att det inte finns anledning att fortsätta. Jag har andra arbeten som kommer att engagera mig det närmaste åren.

Jag ser också väldiga svårigheter som ligger framför oss i Håbo kommun dom närmaste 8-10 åren. Stora investeringar i miljardklassen, som har förbisetts i planeringen under många år.
B la när det gäller, skolor, förskolor, infrastruktur & VA.

Håbo kommer att öka invånarantalet under denna period med minst 5-6000 invånare. Fler företag kommer att flytta till kommunen under denna period.

Ledarskapet för kommunen har brustit under dom senaste valperioderna, både på tjänstemän & politiker. Eftersläpningarna är påtagliga och samordningen har inte skötts med fast hand. Vi har ett påtagligt scenario framför oss. Skatteintäkterna kommer inte att räcka till och skattehöjning vill ingen ha, så kommande beslut är helt avgörande.

Jag önskar mina kollegor i SD lycka till men det kommer att krävas hårt arbete den kommande 4 års perioden.

Vi har ett bra program och idéer vilket kan komma till stor hjälp.

Bengt Björkman
SD i Håbo kommun
Bålsta 2018-03-28