Hem | Skokloster | Välbesökt Gästabud i Häggeby

Välbesökt Gästabud i Häggeby

image

I lövad kyrka med dekorationer av blommor i bänkraderna startade söndagens Häggeby Gästabud med gudstjänst ledd av kyrkoherde Lars-Olof Eklund. Ett 40-tal personer hade tagit plats i kyrkbänkarna.

Efter gudstjänsten var det visning av kyrkan och skolmuseet innan det var dags att samlas i Häggebygården för att fika, leka, åka lövad skrinda med mera.

I och utanför Häggebygården var arbetet i full gång med att göra klart med plant- och bokförsäljningen till dess att kyrkobesökarna skulle anlända. Lottringarna var klara och Eglof Johansson rullade in på området med traktor och lövad skrinda att ta med besökarna på några turer runt socknen.

Nya och gamla kontakter knöts
Så kom de då till Häggebygården de som varit med om gudstjänst och museibesök. Förväntansfulla och fyllda av glädje och harmoni att få delta i den här dagens aktiviteter som varje år samlar i första hand gamla och nya Häggebybor men även utsocknes. Kaffe och dricka med hembakat bröd kunde avnjutas för dem som inte följde med i den lövade skrindan eller deltog i lekar, tävlingar och tipspromenad. Under tiden som folket roade sig på olika sätt spelade Mathea Öhman flöjt. Hon fyllde omgivningen med välkända melodier som fick besökarna att trivas lite extra mycket.

Rundturer i socknen
Tillbaka till Häggebygården vid 17-tiden kom de som åkt i den lövade skrindan. Då hade Magnus Nobel, Martin Lüning och Ronny Westerlund tagit plats vid grillarna och serverade entrecote med potatis- och tomatsallad. Besökarna tog plats vid de uppdukade borden utanför Häggebygården och lät sig väl smaka av den goda maten och lyssna till flöjtmusik av Mathea. En mycket trivsam dag där många kontakter knöts och där några, som inte träffats på många år, fick tillfälle att träffas och prata gamla minnen.

Tommy Hildorsson