Hem | Skokloster | Skokloster Företagshus invigd

Skokloster Företagshus invigd

image

Idag invigdes Företagshuset i Skokloster med frukost, visning och mingel.

Företagshuset som ligger vid Dammenleden i Slottsskogen invigdes idag av kommunalråd Agneta Hägglund (S).

I lokalerna finns det plats för inte mindre än 12 företag och dessutom både konferensrum och lunchrum.

Det finns många företagare på Skoklosterhalvön men man har länge saknat kontorslokaler att bedriva sin verksamhet i och träffa andra företagare. Håbo kommun gav därför Per Andersson som VD i Håbo Fastighetsaktiebolag uppdraget att undersöka möjligheten för ett företagshus i Skokloster.

Etableringen har gått mycket snabbt, grundbarackerna köptes i december och flyttades till Skokloster. Sedan bygglovet blev klart i slutet av januari, har huset fått en rejäl ansiktslyftning både inomhus och utomhus. Totala kostnaden hamnar på ca 2, 5 miljoner.
Huset har 250 kvm yta, med 11 kontorsrum, ett konferensrum och ett lunchrum. Totalt är 8 rum just nu uthyrda till företag i skilda branscher. Alla inblandade var väldigt nöjda med resultatet.

Christer Lindh ordförande i Skoklostergruppen (som har varit mycket aktiv med hjälp att hitta hyresgäster) tyckte att resultatet var över all förväntan, äntligen har företagarna fått en samlingsplats i Skokloster.

Per Andersson:
- Det är ett lyft för småföretagarna i Skokloster att kunna sitta tillsammans då möjligheten till samarbete ofta ökar när man rent fysiskt sitter i samma byggnad.

På det inledande frukostmöte, dit ett trettiotal företagare kom, informerade Björne Karlsson om Skokloster Offshore Race & Event som pågår 27—28 augusti. Därefter presenterade Liselotte Tjernlund sitt företag, Stilog AB.