Hem | Skokloster | Innan solen gick ner samlades de till kräftskiva

Innan solen gick ner samlades de till kräftskiva

image

Föreningsmedlemmarna i Skokloster Gille hade laddat för en av årets höjdpunkter - kräftskivan. De kom till soldattorpet vid 16-tiden, fikade och startade sedan med en tipsrunda ner mot vattnet.

När de kom tillbaka tog 5-kampen vid och det var lek och stoj fram till dess att alla hade klarat av de 5 stationerna.
Det följdes av mat och dryck under partytälten – en njutbar måltid under papperslyktorna. Före, under och efter måltiden såldes lotter och för att förgylla stämningen så bjöds det på dragspelsmusik av L-O Eriksson.

Ett farväl till sommaren
Kräftskivan är liksom ett avsked av sommaren när ett 40-tal medlemmar samlas, leker, äter och har kul tillsammans. Detta även om soldattorpet är öppet under helgerna hela augusti. Den sista helgen (den 27-28 aug.) är det skördehelg och då kommer det gamla tröskverket fram för att visa hur man tröskade förr i tiden. Förutom det kommer det att finnas lokalodlad frukt och grönsaker den helgen, ett sätt att hälsa hösten välkommen och tacka för vad året bjudit på av frukt och grönt. Tackade varandra gjorde även medlemmarna i Skokloster Gille medan solen färgade himlen röd. Musiken från campingplatsens dansbana svepte genom den ljumma sensommarkvällen och skymningen lät sig sakta sänka sig över Sånka medan medlemmarna gav sig av hemåt i natten.

Tommy Hildorsson