Hem | Skokloster | Ny museichef på Skoklosters slott

Ny museichef på Skoklosters slott

image

Förra museichefen Ann Kristin Carlström har gått vidare till nya arbetsuppgifter på Kommunikationsenheten i myndigheten LSH (Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet). Ny chef i Skokloster blir Rebecka Enhörning.

- Min vision är att visa för en större publik att Skoklosters  slott, detta världsunika barockslott,är ett intressant utflyktsmål som man gärna återvänder till. Därför vill jag bl a utveckla och bredda programutbudet för alla åldrar, säger Rebecka Enhörning, ny museichef sedan 1 januari.
 
Rebecka har en gedigen kulturhistorisk erfarenhet och har en akademisk examen inom humaniora. Hon har i många år varit anställd inom myndigheten för de tre museerna Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet. Rebecka har aktivt arbetat med museernas utveckling och är initiativtagare till åtskilliga utställningar, arrangemang och kulturevent. Med sin antikvariska bakgrund som konservator har hon haft en viktig roll i att vårda och bevara vårt kulturarv. 

År 2011 var ett bra besöksår för Skoklosters slott. Antalet bokade grupper ökade också.
Rebecka ser fram emot  att få fler samarbetspartners och  intresseorganisationer  knutna till slottet och att intensifiera samarbetet med Skoklosters Värdshus.

Förra året har myndigheten med de tre museerna omorganiserats i syfte att utveckla och fördjupa intendenternas specialkunskaper som därigenom bättre ska utnyttjas på de tre museerna. Att ytterligare stärka museerna som attraktiva besöksmål är också ett viktigt mål. Den nya organisationen trädde i kraft den 1 januari i år.
 
Barockt! Sommarutställning 2012
Under sommaren 2012 visar Skokloster slott nutida keramik med barockt formspråk. Den norskfranska keramikern Christine Eyde Viennet ställer ut tre av sina tematiska samlingar; fat, vaser och krukor dekorerade med djur och växter i trompe l'oeil, inspirerade av den berömde franske renässanskeramikern Bernard Palissys. Hennes andra tema är havsdjupens färgrika djur och växter. I slottets Kungssal visas också en överdådig installation.

Skoklosters slott i början av februari 2012