Hem | Skokloster | Nyheter omkring slottet och Sjövillan i Skokloster

Nyheter omkring slottet och Sjövillan i Skokloster

image

Nytt för i år i Skokloster är hantverksboden där det finns godis och konsthantverk. Den står tillsammans med turistbyrån på den gräsbevuxna trekanten intill macken i kyrkbyn.

Andra nyheter är ”djur och trädgård” där det finns möjlighet till ponnyridning. Med dessa aktiviteter hoppas man på ett större intresse för besökare att vandra omkring i området omkring slottet och kyrkan och ta del av alla aktiviteter.

Djuren som föreningen Djur och Trädgård sköter är fem shetlandsponnyer och två mini Appaloosa-hästar. Det är Susanne Blom och Agneta Hammar Argulander som är aktiva i föreningen och som sköter djuren. Den här dagen är Agnetas mamma Erene Öhman med och hjälper till liksom Susannes dotter Sansia. Barnen får rida på hästarna, pyssla om dem och även mysa med kaninerna. Lite längre ner i hagen ligger tre generationer vita fjällkor. De väntar in fler djur till hagarna, bland annat två Klövsjötackor med två lamm.

Efter avslutat gosande med djuren
När man vandrat omkring en stund i området och vill ha något till livs är Slottscaféet, macken och Sjövillan där det finns mat och dryck ett alternativ. De som kommer med båt stannar oftast till vid Sjövillan och tar en fika på väg till någon av båtarna M/S Linnéa af Uppsala och M/S Evert Taube före hemresan till Uppsala eller Stockholm. Uppsalabåten Linnéa har gått några veckor medan båten Evert Taube från Stockholm hade premiär helgen den 1 juli. Den dag som började med en härlig båtresa slutar också med en båtresa. Däremellan några sköna timmar i parken, slottet, kyrkan eller var som helst i kyrkbyn där historien växer fram ur gömmorna och töms på sitt innehåll bland besökarna.