Hem | Skokloster | Välkommen till skräphalvön

Välkommen till skräphalvön

image

Visst är Skohalvön underbart vacker, bara man slapp allt skräp. Ta en timme av din tid och åk runt på halvön och du får uppleva så ortroligt mycket skiftande skräp överallt. Allt från högar med fimpar utanför lägenheternas uteplatser till läckande plastdunkar med spillolja i den sjudande grönska mitt i skogen. För att inte tala om alla begagnade bildäck och rester av slaktade bilar.

Det föreslås bli pant på fimpar. Kanske vore det bättre att sätta pant på de som slänger alla fimpar, en rejäl pant. Att det är straffbart att skräpa ner märks inte, eller så bryr man sig inte. Går man en sväng i Idealbyn i Skokloster så ser man massor av fimpar slängda utanför flera uteplatser. Man knäpper helt enkelt iväg fimparna utan tanke på vad som händer där de ligger. Det är nästan samma sak med skräpet utanför bostadsområdena, i skogen på halvön.

Tar man en tur på småvägarna runt omkring på Skohalvön får man uppleva den ena skrothögen värre än den andra. Vi tycks ha fått ett riktigt slit-och -slängsamhälle där ingen bryr sig om någonting. Det ligger rester av slaktade bilar lite överallt, ett urbränt bilvrak och några kassar med hushållssopor. Ett bilbatteri i ett dike tillsammans med annat skräp. För att inte tala om den stora högen med begagnade bildäck tillsammans med annat skräp och en stor plasthink med spillolja. Skohalvön är en riktig skräphalvö eller näst intill en rejäl soptipp där folk inte tänker längre än näsan är lång och knappt så långt. Och som om det inte skulle räcka med all denna nedskräpning så har man tagit för vana att skjuta på vägskyltar. En gång i tiden var vi människor vildar och det verkar nästan som att några är kvar i det stadiet. Håll Sverige Rent - vad är det?

Tommy Hildorsson