Hem | Skola | Fridegårdsgymnasiet går vidare till SM från regionala mässan i UF-företagande 2013

Fridegårdsgymnasiet går vidare till SM från regionala mässan i UF-företagande 2013

image

Torsdagen den 21 mars gick den 20:e Uppsalamässan av stapeln på Fyrishov. I år deltog totalt 140 UF-företag varav 9 representerade Håbo. Mässan gav dem möjligheten att visa upp verksamheten och sälja företagens tjänster och produkter. Eleverna hade också chans att delta i flera av mässans olika tävlingar.

Även i år gick UF-företag från Fridegårdsgymnasiet vidare för att tävla i SM i UF-företagande. Late Night UF tog hem första platsen för Bäst Tjänst i Uppsala Län. Nu håller vi tummarna för SM i Älvsjö den 6-7 maj. Late Night UF anordnar event tillsammans med andra företag. Afterwork med livemusik på Åbergs museum är ett genomfört evenemang.

Följande UF-företag fick pris som Bäst i Håbo kommun 2013

Fragrancy UF
Louise Ronström, Josefin Sundström och Josefine Rudbäck

Företaget har hittat ett märke som är unikt i Sverige. De har en kraftig potential på marknaden. Affärsidén är genomförbar med god ekonomi och stor vinstmöjligheter. (Säljer Victoria Secrets Body Mist)

 

2:a pris – Recycle & Repair UF

Recycle & Repair UF
Gustav Sundgren, Jonathan Ringstedt och Eugeny Nikolaev

Företaget har nyutvecklat ett affärsområde som har sin givna plats i det moderna fossilbränslefria Håbo. De har en genomtänkt organisation för företagets alla positioner och en budget i balans. (Cykelverkstad)

 

3:e pris – Late Night UF

Karolin Berntsson och Sofie Nybohm
Företaget har hittat en nisch med stor förbättringspotential. Att tillfredsställa en mognare publik genom att arrangera trevliga kvällar med livemusik. (Anordnar event)

Late Night UF
Karolin Berntsson och Sofie Nybohm

Företaget har hittat en nisch med stor förbättringspotential. Att tillfredsställa en mognare publik genom att arrangera trevliga kvällar med livemusik. (Anordnar event)

 

Årets jury bestod av
Eva Carlsson, Sparbanken i Enköping
Bengt Björkman, BBT Bygg AB
Agneta Hägglund, Kommunalråd
Per Alvestig, Intermekano Tools AB
Ann-Mari Sundgren, Håbo Marknads AB

Juryn för Bästa UF i Håbo
Juryn för Bästa UF i Håbo besöker Fragrancy UF:s monter.

 

Källa: Håbo Marknads AB