Hem | Skola | Rastaktiviteter på Västerängsskolan

Rastaktiviteter på Västerängsskolan

image

Sedan höstterminens start har Västerängsskolans mellanstadieelever haft både den ena och den andra aktiviteten att välja mellan på halv tio-rasten. Det är mellanstadielärarna som tillsammans har gått ihop och samarbetar för att aktivera alla elever.

Jessica Grym, förstelärare på Västerängsskolan, berättar att uppläget går ut på att eleverna får välja mellan att delta på ett par bestämda aktiviteter under rasten 09.30-10.00, måndag-fredag. Just den här dagen är de flesta eleverna samlade i det stora sällskapsrummet där olika aktiviteter sker i varje hörn och vrå. I det här rummet finns allt från ett biljardbord, fossball och schackbräden. Det är även väldigt populärt med bräddspel och kortspel.

Västerängens aktiviteter

Just den här dagen, bara ett par dagar ifrån julavslutningen, finns det såklart även ett klassrum med jultema. Där inne sitter eleverna och pysslar intensivt på löpande band samtidigt som julmusik spelas från högtalarna. Det blir allt från julkort till smällkarameller och kreativiten verkar inte veta några gränser.

Västerängens aktiviteter

På de övriga rasterna brukar det också oftast finnas aktiviteter för eleverna. Det är fritids som då och då anordnar tävlingar och lekar. Just nu är hoppa hopprep oerhört populärt och ett försök i att försöka slå rekord i hur många som kan hoppa i samma långhopprep samtidigt är något som har engagerat många!

Västerängens aktiviteter

Efter att rastaktiviteterna infördes märker både elever och lärare av en helt annan stämning i skolkorridorerna. I och med att aktiviteterna är anordnade och bestämda blir det lättare för alla att välja en aktivitetet som de verkligen vill delta i, samt att det öppnar upp för att umgås med andra elever som inte går i ens egna klass vilket har gett en rejäl skjuts i öppenheten bland eleverna och skapat en starkare vi-känsla.

Källa: Håbo.se