Hem | Skola | Home Made UF till riksfinalen

Home Made UF till riksfinalen

image

Fyra tjejer från Fridegårdsgymnasiet tog hem första priset för Årets monter och Hållbart företagande i länsfinalen för Ung Företagsamhet. Sandra Lindberg, Julia Olsson, Frida Lundstjälk och Amanda Palo går därmed vidare till riksfinalen i ovannämnda kategorier.

Deras affärsidé grundas på att de tar tillvara på andras äppelträd, där de plockar frukten och gör sina egna produkter.
Av äpplena producerar de must, te, kola, polkagrisar och marmelad.

De kommer sälja produkterna i presentkorgar. Det passar utmärkt för företag att ge till kunder eller anställda, men det passar lika bra som en gåva eller julklapp till nära och kära, eller varför inte unna sig själv?

För varje korg som blir såld skänks 40kr till Läkarmissionen. De arbetar med ett projekt där de planterar fruktträd på skolgårdar i Mocambique som ligger nära Sydafrika.

Lärare och elever hjälps åt att plantera träden på de olika skolgårdarna, frukterna används sedan till skolmat. Den överflödiga frukten säljs och pengarna går till skolmaterial.

Home Made använder sig utav en outnyttjad resurs här i Sverige som vi för vidare till ett land som är i större behov av det.
Målsättning med det hela är att minst plantera 80 fruktträd.

Så skrev tjejerna på sin facebook-sida (https://www.facebook.com/homeuf)
Vi vill tacka er så hemskthemskt mycket för allt ert stöd, helt fantastiska har ni varit!! Utan er hade vi inte kammat hem hela 3 otroligt fina priser, varav 2 priser gick till SM! Tacktacktack!! I maj sker SM i Stockholm, resan fortsätter!!

Home Made UF kom även på andra plats i Årets UF-företag i Håbo. Ektech UF knep första priset med sin app för lokala företag.

Ektech UF fick också 2:a priset i Årets tjänst i länet och dessutom 3:e pris i Årets produktutveckling.

M&M Marketing UF prisades, som 2:a i Årets UF-företag i länet 3:a i Årets tjänst.

Attila Gal
HåboPortalen