Hem | Skola | Fridegårdsgymnasiet har fått ny rektor

Fridegårdsgymnasiet har fått ny rektor

image

Catharina Wakim fortsätter att utveckla skolan samt dess goda relationer med företag, idrottsföreningar och musikskolan i Håbo.

Sedan mitten av februari har Catharina arbetat som tillförordnad rektor efter den tidigare rektorn Karin Franzén. Från och med 1 juli är hon anställd som rektor för Fridegårdsgymnasiet.

– Vi är mycket nöjda med att Catharina fått uppdraget och fortsätter den positiva utveckling som Fridegård är inne i, säger Hans Elmehed, skolchef på Håbo kommun. Allt fler elever söker sig till vårt gymnasium, såväl den egna kommunens elever som grannkommunernas. Catharina har stått för stora delar av den pedagogiska struktur som präglat gymnasiet och detta arbete kommer nu att fortsätta under hennes ledning.

– Det känns naturligtvis jätteroligt att få förtroendet, säger Catharina. Ett av Fridegårdsgymnasiets kärnvärden är våra goda relationer, med elever, lärare och föräldrar. Vi har även ett jättefint samarbete med företagen i Håbo och Håbo Marknad AB som stöttar oss i arbetet med våra elevers egna företag, samt våra idrottsföreningar och musikskolan i Håbo. Dessa relationer är en av våra styrkor som vi kommer att fortsätta att vårda. Vi har riktigt duktiga lärare och kommer att fortsätta att utveckla den goda kvaliteten vi sedan tidigare har i våra utbildningar. 

Catharina har varit anställd på Fridegårdsgymnasiet sedan november 2011. Tidigare har hon bland annat arbetat som rektor vid Nackademins gymnasium och programrektor vid Vilunda gymnasium i Upplands Väsby. 

Källa: Håbo kommun