Hem | Skola | Astronauter besöker Fridegårdsgymnasiet

Astronauter besöker Fridegårdsgymnasiet

image

Den 23 september får Fridegårdsgymnasiet i Bålsta besök av två astronauter!

- Vi är verkligen glada över den här möjligheten, både elever och lärare ser fram emot att få träffa riktiga astronauter och lära sig om hur det är att befinna sig i rymden, säger Catharina Wakim, rektor på Fridegårdsgymnasiet.

Det är den svenska astronauten Christer Fugelsang som har bjudit in 100 av sina astronautkollegor i Association of Space Explores (ASE) att besöka skolor och Fridegårdsgymnasiet är en av de utvalda skolorna i Mälardalen. Rymdfararna kommer att föreläsa för alla elever på skolan.

– Vi vet att astronauter är goda inspiratörer och det vill vi använda till att öka intresset för naturvetenskap och teknik, särskilt bland unga. På Rymdstyrelsen har vi ett pågående arbete där Christer Fuglesang besöker elever i årskurs åtta i hela Sverige, från norr till söder. Nu har vi valt att rikta in oss på gymnasiets naturvetenskapliga program och gensvaret har varit mycket positiv.  Förväntan är stor hos både elever och lärare, säger Olle Norberg, generaldirektör för Rymdstyrelsen.

Attila Gal
HåboPortalen