Hem | Skola | Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet

Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet

image

Fridegårdsgymnasiets elever slog rekord när de vann första pris i tio kategorier och tog hem en hel del andraplatser och tredjeplatser i det regionala mästerskapet i Ung företagsamhet (UF) i Uppsala. I den tyngsta kategorin, Bästa UF-företag i Uppsala län, stod Fridegårdsgymnasiets elever på hela prispallen där de vann såväl första, andra och tredje pris.

Den 9 mars arrangerades det regionala mästerskapet i Ung företagsamhet (UF) i Uppsala. Där samlades gymnasieelever i hela Uppsala län som har skapat egna företag i Ung företagsamhet. Fridegårdsgymnasiets elever i års-kurs 3 har fått starta egna företag för att utveckla sitt egna entreprenörskap och lära sig hur det går till att starta ett eget företag med allt som hör till. Fridegårdsgymnasiets rektor, Catharina Wakim är väldigt stolt över såväl elever som lärare som har arbetat med detta under perioden. 

- Våra elever och lärare har gjort ett fantastiskt arbete! Idag är Fridegårdsgymnasiet en extra stolt skola. Fridegårdsgymnasiets framgångar inom Ung företagsamhet beror på ett starkt lärarlag med en innovativ och kunnig programlagsledare som har givits stort eget ansvar att tillsammans med eleverna och lärarna att utveckla pro-grammet. Det föder engagemang, gemenskap och lärande, säger hon. 

SM den 16-17 maj
Den 16-17 maj arrangeras SM i Ung företagsamhet i Stockholm där det re-dan nu är klart att tre av Fridegårdselevernas företag tävlar mot andra UF-företag från hela landet. 

- Jag är enormt stolt över våra duktiga gymnasieelever att de har kammat hem så många priser på det regionala mästerskapet i Ung Företagsverksamhet. Jag vill också passa på att framföra mina största gratulationer till dem och jag håller tummarna för dem när de ska tävla i SM i maj, säger Per Nordenstam, kommundirektör. 

En mycket stor del i dessa gymnasie ungdomars goda arbete är givetvis mycket duktiga lärare samt coacher som gjort ett enormt jobb med att lotsa dessa ungdomar rätt. En stor eloge till dem! De har stor förtjänst i att Håbo JF Bildnings Centrum har hög status som gymnasieskola.

Attila Gal