Hem | Skola | Kom och träffa småkryp i stor storlek!

Kom och träffa småkryp i stor storlek!

image

Är du nyfiken på hur en fluga egentligen ser ut, öga mot öga? Tisdagen den 21 mars öppnar en utställning om bland annat insekter och leddjur på Håbo bibliotek. Konstnären Urban Wahlstedt har skapat de stora modellerna av ett 20-tal svenska småkryp.

Urban Wahlstedt är dockmakaren och scenografen som i mer än 30 år har kombinerat sin hantverksskicklighet med sitt stora intresse för djur och natur.

Nu ställer han ut drygt 20 av sina modeller av småkryp ur den svenska faunan på Håbo bibliotek. Han tillverkar sina modeller i flera olika material.
- Jag gör småkryp i bland annat trä, kartong, plast, tyg och metall, berättar  Urban Wahlstedt.

Rejäl storlek
Han gör småkrypen i 20 gångers förstoring. Det innebär att du nu har möjlighet att få se detaljer hos de här små varelserna som du aldrig tidigare har sett. 

Urban Wahlstedt säger att det är en utställning för alla åldrar.
- Absolut, jag tror att alla kan förundras över småkryp. Själv har jag varit fascinerad av dem i hela mitt liv, säger han.

Både barn och vuxna som vill veta mer om småkryp är välkomna på vernissagen på Håbo bibliotek klockan 13, tisdagen den 21 mars. Konstnären Urban Wahlstedt är med när utställningen öppnar. Besökare bjuds på dryck och tilltugg.

Utställningen pågår sedan fram till den 18 april. 

Attila Gal 
HåboPortalen