Hem | Skola | Gröna dalen-lärare nominerad till Årets bästa lärare

Gröna dalen-lärare nominerad till Årets bästa lärare

image

Stiftelsen Lärargalan har presenterat nomineringarna till Årets bästa lärare. Maria Bendz på Gröna dalenskolan i Bålsta är en av sex nominerade lärare från Uppland.

– Det är alltid roligt när duktiga lärare på skolan uppmärksammas på olika sätt och får beröm för sitt hårda arbete. Maria är väl värd sin nominering och nu håller vi tummarna för att det håller hela vägen den 12 november, säger Jonas Andrae Johansson, rektor för Gröna dalenskolan.

Maria Bendz känner sig redan som en vinnare: - Jag tycker att själva nomineringen redan känns som en vinst i sig! Jag är jätteglad och hedrad oavsett hur det går.

Den 12 november får vi veta vem som utses till Årets bästa lärare. Priset har delats ut sedan 2015. Bakom stiftelsen Lärargalan står bland andra Lärarförbundet och Lärarnas riksförbud.

Alla mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever i landet får nominera sin favoritlärare. Hittills i år har 11 122 elever nominerat sina 1 900 favoritlärare i totalt 125 kommuner. Nomineringen är öppen till 1 september. I år poängterar eleverna lärarnas faktakunskaper mer än tidigare.

Attila Gal
HåboPortalen