Hem | Övriga Nyheter | Flytten från kommunhuset

Flytten från kommunhuset

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Kommunorganisationen har växt ut ur kommunhuset, och jakten på nya lokaler har nu gett resultat.

Bengt Bergström mitt i flytten | Foto: Attila Gal Bengt Bergström mitt i flytten | Foto: Attila Gal


Från och med 1 augusti huserar Bildningsförvaltningen samt Kultur och Fritid* i lokaler på BCJF. Fritidskonsulenten Bengt Bergström är en av dessa som bytt adress.

Flytten är inte helt genomförd, han och de andra befinner sig mellan två platser just nu. Det är innebär vissa problem i rutinerna, då telefonledningar och internet uppkoppling ännu inte fungerar som de ska. Bengt, som är anvarig för kommunens jättearrangemang Håbo Festdag om några dagar, kan tycka att det är en nackdel i dagsläget att allting är inte på plats ännu när det är bara några dagar kvar till Festdagen.

Han poängterar att Kultur och Fritid nu rent avståndsmässigt har nu kommit närmare kulturen, då teatern till exempel ligger bara några meter ifrån hans kontor, eller kommunens ungdomssatsning Verkstan, som Bengt bland annat ansvarar för, bedrivs i samma byggnad. Man är där det händer- tillägger han.

Samtidigt ökar avståndet till andra förvaltningar, till exempel Gato- och Fastighet, med vilka han ofta är i kontakt angående Föreningskontakter, som även det ligger på hans bord. Men det ska nog bli bra på sikt, säger Bengt och tittar runt i kontoret.

En, vars kontor var förberett men följde inte med i flytten pga av avslutad anställning är den f.d Kultur och Fritidsschefen Camilla Thorn Wollnert. I dagsläget är det ännu inte helt klart om hennes tjänst ska tillsättas eller delegerar man ut ansvaret inom förvaltningen.

De gamla lokalerna i kommunhuset tas över av andra förvaltningar som hade det trångt tidigare.

Attila Gal
Håbo Portalen

* Kultur & Fritidsavdelningen arbetar med Allmänkultur, Bibliotek, Musikskola, Kultur i skolan, Arrangemang, Föreningskontakter samt värnar om våra friluftsområden.  

Vilsen i kommunens organisation? Klicka här: Håbo kommuns organisationsschemaPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 23 Aug 2011
Varför ska ni hyra dyra lokaler i samhället när det finns lediga rum i kommunhuset? Det omtvistade politiska kontoret som var så viktigt att ställa i ordning för det 15 oppositionsråden har aldrig blivit använd, det står tomt och kan tas i bruk omgående.

Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708