Hem | Övriga Nyheter | Erbjudande för 1 kr ledde till oönskat medlemskap

Erbjudande för 1 kr ledde till oönskat medlemskap

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Kontaktförmedlingen Firstdate gick i slutet av förra året ut med ett erbjudande om att bli guldmedlem för 1 kr. Att det någonstans i "kontraktet" fanns uppgifter om en automatisk förnyelse av medlemskapet framgick inte klart vid betalningen.

Illustration Illustration


När förmedlingen fått grepp om den nya medlemmen var det oönskade medlemskapet ett faktum. Firstdate plockade pengar från mannens konto.
På det sättet har Firstdate troligtvis lockat många i fällan. En man från Håbo kommun nappade på erbjudandet, betalade 1 kr och trodde sig finna lyckan på kontaktförmedlingen. Men att logga in, lägga upp en bild på sig själv och söka rätt på den kontaktgrupp han var intresserad av var lättare sagt än gjort. Efter några försök tröttnade han och lade ner projektet.

Firstdate plockade pengar från kontot
Några veckor senare såg han att Firstdate tagit 249 kr från hans konto. Bestört kontaktade han kontaktförmedlingen och bad att de skulle betala tillbaka pengarna eftersom han inte varit inne på sidan mer än den gången när han betalt en krona. Han fick till svar:
– Vi har en automatisk förnyelse av Guldmedlemskapet samt en uppsägningstid på 30 dagar, du betalar för pågående abonnemangstid plus 30 dagar. Information om detta finns i våra användarregler/betalningsvillkor vilka du godkände när du registrerade dig, de finns dessutom länkade inne på sidan.
– Vi kan bekräfta att ditt Guldmedlemskap är avregistrerat. Så snart din uppsägningstid har gått ut så kommer alla debiteringar också att upphöra, skrevs i brevet från Firstdate.

Tvingades spärra VISA-kortet
Mannen insåg sitt misstag att använda sig av sitt VISA-kort vid betalning över Internet. Eftersom de skrev att de bekräftat avregistreringen av guldmedlemskapet spärrade han inte kreditkortet. De hade ju skrivit att inga mer pengar skulle tas från hans konto. Men vad han inte visste då var att det skulle hända samma sak igen. En bit in i februari när mannen kontrollerade sitt konto hade kontaktförmedlingen tagit 249 kr ännu en gång. Mannen ringde polisen för att göra en anmälan men fick ett negativt besked.
– Du kan göra en anmälan men inget kommer att göras eftersom du tydligen godkänt villkoren, sade polisen som tog emot samtalet. I besvikelsen över kontaktförmedlingens handlande och bemötandet i övrigt tvingades mannen spärra sitt kort och beställa ett nytt. Mannens kommentar över det inträffande: "betala aldrig något över Internet med ditt fysiska kreditkort".

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713