Hem | Övriga Nyheter | Insändare angående Håbohus

Insändare angående Håbohus

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Håbohus är både rättshaverister och energitjuvar. VD Mats Norrbrand har deklarerat att han inte tänker delta i debatten. Jag har varit hyresgäst hos Håbohus i 8 år. Nu har man återigen höjt hyran. Det blir ytterligare 1 600 kr., för min del per år.

Mansängen i Bålsta | Foto (arkiv): Attila Gal Mansängen i Bålsta | Foto (arkiv): Attila Gal


Man skickar ut en enkät för att ta reda på vad hyresgästerna har för synpunkter. Svaret, som kom sent, finns att läsa på Håbohus hemsida. Att undersökningen som bara 60 procent av de boende bemödar sig att svara på kostar 150 000 kr att göra. Det vill man helst inte tala om. Vem betalar den enkäten? Hyresgästerna förstås! Det fanns ett utrymme för "fritext" där skrev jag vad jag ansåg. Inte ett ljud om det.

För flera år sedan påpekade jag att man borde ta bort övergivna cyklar som står år efter år och som ingen gör anspråk på att äga. Det ger ett deppigt intryck. Nu framhäver man i sin dyra enkät att de boende vill få bort gamla cyklar. Ska det kosta 150 000 kr i undersökning för att utföra ett arbete som ska ske utan anmodan. Man skriver också att man gjort en vandring i vårsolens glans nere vid Kalmarsand för att gå igenom vad de boende saknar eller tycker. Det är väl bra. Men gör en vandring i Gamla Bålsta en vinterdag när man riskerar att slå halvt ihjäl sig på isen på väg till soprummet.

Med en dåres envishet har jag bett Håbohus installera portkodssystem i fastigheten där jag och alla andra hyresgäster bor. Det är många obehöriga som har det som värmestuga och papperskorg. Det ser ofta ut som en städad pendeltågsstation utanför min dörr. Ytterdörren ställs också upp på nätterna. Vad ett försäkringsbolag säger om det återstår att ta reda på. Man har råd med amerikaresa på vår bekostnad samt dyr enkät som vi ska betala genom hyreshöjning.

Man har mage att skriftligt gå ut och uppmana hyresgästerna att inte bada utan duscha för att spara pengar. VD Mats Norrbrand och Håbohus är skyldig mig 3 846 kr. plus ränta plus resekostnader till Uppsala Tingsrätt som tilldömde summan till mig. VD har ingen skam i kroppen. Det här är mer än synpunkter. Kan inte behandlas som Kommundirektören i Håbo säger som "synpunktshantering." Ett iskallt ord. Man ryser!

Nej Håbohus de verkliga rättshaveristerna och enegitjuvarna är ni. Vill inte delta i debatten! Vill inte svara på brev! Ni ska alltid ha rätt och ni tar musten ur en.

Krister Karlsson
BålstaPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 07 Jan 2014
Ja du Krister, det fungerar nog ganska lika med hyresvärdarna på många platser i landet. Mycket beror kanske på hyresgästerna men får man inget svar från fastighetsägarna/hyresvärdarna så faller det mesta bort utan åtgärd. Själv bor jag i en by där det inte är så idealiskt att bo som det skulle kunna vara. Det är mycket svårt att få gehör för sina förslag till förbättring. Ofta missförstås det eller helt enkelt ignoreras. Visst skulle det vara bra med mer personlig kontakt med de som bär ansvaret för att allt skall fungera men vi lever i en ganska opersonlig värld så vad kan man mer begära. Sedan kommer vi till "hämndbegäret". Just det! Idag är många människor hämndbenägna vilket betyder att om de får en tillsägelse om något vill de "ge igen". Det leder till försiktighet, man ser mellan fingrarna för att inte "störa friden". Kanske skulle vi arbeta för att få tillbaka de fina egenskaperna som ligger gömda i det förflutna, egenskaper som ödmjukhet, sunt förnuft och logiskt tänkande. Men kanske blir det svårt eftersom några ser till att etablera rättesnören, lagar och förordningar så att människor motas in i rätt fålla så att säga. Visst är det skönt att tillhöra den äldre generationen men också sorgligt att se vart utvecklingen är på väg. Lycka till med din kamp mot rättvisan, mot att få rätt mot din hyresvärd Krister.
Med vänlig hälsning Tommy
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 07 Jan 2014
.
Hej Krister

Jag är lite nyfiken på vad målet du vann i tingsrätten handlade om?

Owe Fröjd
Bålstapartiet
.
avatar
Krister Karlsson 07 Jan 2014
Saken handlade om att jag ej haft värme i badrummet på ca 4 år. Efter ett oändligt dividerande med Håbohus tröttnade jag och vände mig till Hyresnämnden. Kompensationen för så lång tid utan normalt boende skulle bli den summa jag angav 3 846 kr. En månadshyra! Jag gick med på detta eftersom ärendet redan hade varit så uttröttande. Där kommer rättshaverister in i bilden. Håbohus förnekar att man haft fel. Tingsrätten var av en helt annan uppfattning. Samt all energi som gått åt för mig att driva fram en självklarhet. Tack för frågan. Om jag skulle gå in på alla andra fel som varit i min bostad skulle det trötta ut läsaren.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 07 Jan 2014
Tack för svaret

Jag tar med mig detta i Båstapartiets framtida arbete om hur vi tycker att Håbohus fungerar idag:))

Owe Fröjd
Bålstapartiet
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713