Hem | Övriga Nyheter | Bengt Bergström slutar hos kommunen efter 25 år

Bengt Bergström slutar hos kommunen efter 25 år

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Ett känt ansikte hos kommunen, fritidskonsulenten Bengt Bergström, har efter 25 års anställning, lämnat sin tjänst. Bristande förtroende från kommunledningen gjorde att han kände sig tvungen att säga upp sig från jobbet han älskade.

Bengt Begström anno 2011, fortfarande glad att jobba för Håbo kommun | Foto (arkiv): Attila Gal Bengt Begström anno 2011, fortfarande glad att jobba för Håbo kommun | Foto (arkiv): Attila Gal


I EnköpinsgPosten berättar han om att några administrativa misstag av honom, som senare retts ut, föranledde beskyllningar och misstroendeförklaring från kommunledningens sida under utredningens gång. Det fick bägaren att rinna över och sa upp sig, efter en tids sjukskrivning.

Bengt ansvarade bland annat för fritidsgårdarna, teatern, föreningslokaler, föreningsbidrag, kontakten med föreningar, arrangemang som Håbo festdag, nationaldagsfirandet, valborgsfirande, midsommarfirande, Earth Our, konserter med mera, med mera, skriver EnköpingsPosten idag.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (16 Skickat)

avatar
jp 17 Mar 2014
Varför är det ALLTID dom bra som värnar om föreningar mm som blir tvingade att sluta?
Katastrof!
Reply Tummen up Tummen ner
15
Rapportera som olämpligt
avatar
Yad Javidi 18 Mar 2014
Håbo kommun är den sämsta kommunen med dom sämsta förutsättningarna för oss ungdomar, vad finns det för oss ungdomar å göra? INGENTING.. eller jo det finns en skatepark och en "ungdomsgård" där det hänger barn som är typ 13, stället är bra men inte helt perfekt, eftersom att det är för litet lokalen och ”ungdomsgården” hade för lite pengar och för få möjligheter, men bra personalen som brann för sitt jobb och tycker om oss som Benke den bästa chefen det finns i Håbo kommun, men nu ska ni ersätta han med en annan.

"Ungdomsgården" var inte helt perfekt innan somsagt p.ga. Ekonomiska skäl och nu när ni bytte ut chefen så är den verkligen inte Bra alls! Den har blivit mycket värre. vi som är lite äldre typ 16-19 har ingenting att göra där eftersom att dom har för lite pengar samt för få möjligheter, vad ska vi göra? Ska vi luffa runt i centrum och inte göra nånting?

Kommunen satsar pengar på helt andra saker, ni borde satsa pengarna på ungdomarna. Fixa så vi kan göra saker som vi vill göra. alla dessa problem som har uppstått med t.ex. droger och alkohol etc. vad tror ni att det beror på? Det är för att vi har brist på liv, det finns inget och göra. Allt detta har en och samma nämnare. ni politiker kanske borde komma ut till oss ungdomar och se hur vi har det istället för att sitta vid era datorer på erat kontor och besluta om saker och ting och bara tänka på pengar, när man har ett jobb som politiker, så gäller det att man tänker lite med hjärtat också och inte bara med hjärnan och på pengar och personliga intresse, kanske det dags att sluta och gå i Pension kanske?

Ni kom inte överens med de fåtal personer som verkligen betyder mycket för oss som verkligen brann för sitt jobb och som verkligen tänkte med hjärtat som vi ungdomar fortfarande ser upp till och har respekt för, jag pratar om Danne Cramell, Benke Bergström och Jocke Ringwall, som slutade , dessa ersätte ni istället med ett gäng nya vuxna människor, ett gäng nya arbetsledare som vi inte känner, som vi inte kan känna att vi har något förtroende för. Ni är rädda för oss ungdomar och det är ju sorligt, vi är inte så farliga som ni tror att vi är, vi ungdomar har hjärta och hjärna till skillnad från er politiker.

Se till och göra en ändring för annars blir det värre än va de blivit nu, ännu mer stökiga ungdomar, ännu mera fylla och ännu mera droger. vill ni på kommunen ha stökiga ungdomar och göra med? Jag tror inte det, så se till och göra någonting åt detta, och förmedla gärna detta meddelande till ansvariga politiker. Kom ut till oss! visa er! Ni ska inte ta detta som ett hot utan ni skall ta det som en synpunkt och se detta som en varningsklocka.

MVH
Yad Javidi 17 år
avatar
Lisbeth Bolin 18 Mar 2014
Vi tar gärna en diskussion med er ungdomar Jag har deltagit i ungdomsdemokratidagarna
men förstår ju att alla inte är med där. Känner också till en del om hur svårt det kan vara för ungdomar Skicka ett mail till mig så kan vi träffas lisbeth.bolin@habonet.net. Jag är politiker i centerpartiet och sitter i bildningsnämnden och kommunfullmäktige. Välkommen
avatar
Tommy Hildorsson 18 Mar 2014
Nej men vilka hårda ord. Hur står det till med livsglädjen, inspirationen och kreativiteten? Det var ju när man var ung som man tog sig för med saker och ting. Det var då man var intresserad av att "smaka på livet". Det var då man hittade på saker att göra utan gnäll. Man tog sig för med en det ena och en det andra och upplevde livet som det var. Man kunde glädjas åt det minsta lilla och det man ville göra det gjorde man. Ni som är unga idag verkar ha mist inspirationen och livsglädjen. Man behöver inte få allt serverat på fat. Det gör ju bara saken sämre, det tar bort kreativiteten att själv skapa något. Det finns hur mycket som helst att göra i Håbo kommun och var man än bor i landet. Det gäller bara att se möjligheterna. Vi har till exempel en egen radiostation i Håbo kommun, Håbo Närradio som bara finns där och längtar efter att dagens ungdomar skall ta över och få den att leva vidare. Och alla ni som "tror" att det inte finns något att göra, vakna och se möjligheterna. Flera föreningar har lagts ner på grund av för dåligt intresse från den yngre generationen. Vakna upp och se möjligheterna och ni skall se att livet har oerhört mycket att erbjuda er, det gäller bara att se möjligheterna. Lycka till!
Med vänlig hälsning Tommy Hildorsson
avatar
Maria Holm 18 Mar 2014
Hej Thommy Jag tror att du missade poängen av yads text, läsa igen....
avatar
Håkan Sundström 18 Mar 2014
Jag tycker att både Yad och Tommy har bra poänger. Yad ropar på hjälp från politiker och Tommy säger att de ska göra något. Problemet är att det är vi vuxna som ska visa vägen i både ord och handling. Jag har för mig att det finns ett ungdomsråd etablerad här i kommunen där samtliga partier finns representerade, där jag föreslår Yad och andra ungdomar att ansluta sig till.
avatar
Tommy Hildorsson 18 Mar 2014
??? Jag har läst igen och tycker fortfarande att det saknas för lite "jävlaranamma" i många av dagens ungdom. Och med det menar jag livsglädje, inspiration och kreativitet och kanske framförallt sunt förnuft, logiskt tänkande och ödmjukhet. Jag kanske är lite "pucko" men berätta för mig vad jag missat.
//Tommy
avatar
Christine 19 Mar 2014
Frågan som ungdomarna (eller vem som helst) bör driva är "Det här vill vi".

Det är så lätt att klaga på olika saker, men det mer proaktiva vore att gå samman och driva VAD som vore önskvärt, be kommunen att arrangera/fixa eller sök bidrag från kommunen och gör det själva! Så gör ju föreningar och så fungerar det i arbetslivet - man inkommer med önskemål och förslag och försöker påverka på det sättet. Vuxna, politiker, kommunanställda är inte tankeläsare.

Beklagligt att kommunen förlorar ännu en omtyckt person. Håller med om det som nämnts ovan.

//Christine
avatar
Petra 19 Mar 2014
Vilken chef var hos kommunen som uttryckte sig att hon/han inte har förtroende för Bengt längre?
avatar
Håkan Sundström 19 Mar 2014
Enligt EP så var det Per Kjellander.
avatar
Owe Fröjd 20 Mar 2014
.
Om du menar EP i måndags den 17 mars så finns inte det uttalande som du påstår med. Där säger inte Per på det viset du påstår utan, citat:

-Nej, Bengt Bergström är inte uppsagd eller avstängd från jobbet, men vi har en diskussion om vissa saker som han gjort, slut citat.

I denna tidning står även följande uttalande från Bengt själv, citat:

Det blev för mycket, och det var då jag några misstag. Håbo kommun (inte Per Kjellander, min kommentar) har sagt att man inte har något förtroende för mig och då kan jag inte jobba kvar, slut citat.

Det vad EP påstår är sagt i detta fallet, detta behöver ju inte vara sant då det står i EP:))

PS
Kan även passa på att välkommna HD-beslutet i veckan att en ansvarig utgivare på webben inte kan fällas för nätmobbning i ett omodererad webbmedia, det är den som skriver som själv blir personligt skyldig i dessa fall
DS
.
avatar
Petra 20 Mar 2014
EnaHåbo skriver idag att en anställd i Håbo kommun anmäler kommunen till Diskrimineringsombudsmannen för kränkande behandling....

Hur är Håbo kommun som arbetsgivare egentligen?
avatar
Christian 20 Mar 2014
Owe du verkar vara Per Kjellanders talesman...

Bengt sa också att han flera gånger påtalat att han fått för mycket på sitt bord , men hela tiden fått svaret "vi tar detta sen".....

Uppenbarligen så har hans chef inte lyssnat oavsett vad chefen heter.
avatar
Owe Fröjd 20 Mar 2014
Christian:
Jag bara rättade till vad Håkan skrev, om nu inte Per har sagt detta så är det väl bra att det framkommer, förtal är inte min grej!

Och till Maria, Per är inte min chef, och Håbo kommun är alla vi som bor och är skrivna här, både du och jag, trevlig helg
avatar
Maria 20 Mar 2014
Ja Christian ,
Owe är Per Kjellanders talesman och hans chef ,
Jag undrar om vem har ingen förtroande för Bengt ?
Vem är Håbo kommun ?
Är du Håbo kommun Owe?

Trist ! En chock som Dan Larsson sa igår (EP sida 3 )

PS du behöver inte svara Owe.
avatar
Tommy Hildorsson 20 Mar 2014
Det börjar göra ont i själ och hjärta att läsa kommentarerna här på Portalen. Men läs dom inte då, kanske du tänker. Måste få läsa och reagera på de onda ord som fälls här även om det gör ont. Vi kanske skall döpa om Håbo Portalen till Håbo Förtalen. Den personförföljelse som skett och sker här tycker jag är avskyvärd. Kommer inte att öppna Portalen på ett tag.
Kram på er alla, Tommy
totalt: 9 | visar: 1 - 9

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715