Hem | Övriga Nyheter | Värdshuset blir återigen ladugård (aprilskämt 2014)

Värdshuset blir återigen ladugård (aprilskämt 2014)

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det är nu klart att värdshuset i Skokloster skall återgå till att bli ladugård och stall som det var innan det byggdes om 1963. Det är en lantbrukare från södra Sverige som köpt hela fastigheten.

Värdshuset i Skokloster Värdshuset i Skokloster


Till en början kommer 50 mjölkkor att placeras i ladugården. Tre hästar placeras i stallet och de kommer att vara av typen "arbetshästar" eftersom de till stor del kommer att användas vid skogsavverkning. Den del av byggnaden som tidigare var traktorgarage kommer att bli så även i fortsättningen.

Lantbruket kommer alltså att leva upp och jorden brukas av den skånska bonden. Djurbesättningen kommer att öka undan för undan. Detta är själva grunden för att få igång gården igen efter många års verksamhet inom hotell och restaurang. Det är med stor glädje som vi "gamla" skoklosterbor hälsar välkommen till en levande landsbygd i Skokloster, säger några av de gamla "uvarna" som en gång i tiden hämtade mjölk vid ladugården.

Tommy Hildorsson

Tack Tommy för årets aprilskämt på HåboPortalen!
//Attila GalPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Christian 01 Apr 2014
Visst gillar jag saker som är "gammeldags" men Tommy detta var det dummaste jag hört.
Det är bara glömma det där med mer turister... var ska dem äta????

Är det här en del av "Skokloster Arena" som ni pratat om???
Herre gud.
avatar
Tommy Hildorsson 01 Apr 2014
Vad jag har hört så kommer det att odlas väldigt mycket grönsaker och tanken är visst att den nya ägaren kommer att slå ett slag för vegetarisk föda. Det kommer att strömma till turister och de flesta kommer att få möjlighet att uppleva djurhållning på nära håll. Det betyder att grönbete kommer att bli ett vedertaget begrepp även hos människor. Och för alla som man inte kan släppa ut på grönbete kommer det att iordningställas foderbord på skullen där de skall få inta sin föda. Båtarna som kommer att trafikera Mälaren och göra uppehåll i Skokloster under sommaren kommer att var överfulla efter att den här informationen har nått ut. Tanken är att samarbeta med Fastighetsverket för att även få tillgång till fruktodlingarna i slottsparken. Så det här kommer verkligen att bli en stor sak som kommer att få genklang inte bara här i Skokloster utan även i hela Europa till att börja med.
avatar
Owe Fröjd 01 Apr 2014
Visst är det 1 april idag??:)))
avatar
Tommy Hildorsson 01 Apr 2014
Nä nu tror jag inte att du hänger med Owe. I och med ändringen till sommartid så har ju även ändringen till månadsförskjutningen trätt i kraft. Imorgon är det första april.
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739