Hem | Övriga Nyheter | Ballongsläpp

Ballongsläpp

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under Håbo Festdag genomfördes ”ballongsläpp” då 2000 ballonger skickades upp i luften. Som sann djur- och miljövän har jag mycket svårt att förstå detta. Varför skall kommunen lägga pengar på nedskräpning?Agneta Hägglund har försvarat sig med att ballongerna är gjorda av naturgummi som bryts ner i naturen. Enligt leverantören bryts de ner i samma takt som eklöv vilket betyder att de kommer att finnas kvar där de ramlar ner 1- 2 år innan de är borta. I en artikel i DN (2014-08-09) anges att ballonger kan innehålla giftiga nitrosaminer varför barn inte skall ha dem i munnen. Ballongresterna utgör också en fara för djur.

Hästar, kor, får och andra gräsätande djur kan få i sig ballongerna via foder. (Flygande rislampor är ett ännu mycket större problem då ståltrådarna i dessa kan klippas sönder av vallskördemaskinerna och sedan sticka hål på djurens magar och tarmar. Samma med aluminiumburkar som hamnar på åkrarna). Störst risk att få i sig nedfallna ballonger torde glupska hundar ha. Veterinärhögskolan i Uppsala har en stor samling av olämpliga föremål som man fått operera ut sedan hundarna fått magbesvär och förstoppning i tarmsystemet.

I Bålsta finns en uppfödare av brevduvor som borde anlitats i stället. Ingen nedskräpning, brevduvorna kommer tillbaka. En lokal företagare stöttas. Symbol värdet, dvs fred och kärlek är också angeläget att lyft fram i dessa tider.

Göran Eriksson
Djur och miljövänPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Christian Johansson 24 Aug 2014
Vad säger mp håbo om detta?
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724