Hem | Övriga Nyheter | Benders fortsätter sina utsläpp

Benders fortsätter sina utsläpp

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Det multinationella monopolföretaget Benders i Västerskog Bålsta fortsätter med sina utsläpp.

Benders fortsätter sina utsläpp även 2015 | Foto; Rolf Adolfsson Benders fortsätter sina utsläpp även 2015 | Foto; Rolf Adolfsson


Idag på morgonen den 13 Mars 2015 kunde jag ånyo se nya kraftiga utsläpp. Myndigheter och Benders blundar för utsläppen. Vi boende och kommande generationer som tar vårt dricksvatten från Mälaren drabbas. Medan Benders skrattar hela vägen till banken.

Man kan konstatera att i vår kommun prioriteras inte miljön det är bara tomt prat. 

Nu efter 4 år av påstötningar kan jag konstatera att inga åtgärder vidtagits för att hindra utsläppen. Det enda påtagliga som skett är att man breddat ett av de 3 utsläpps dikena. Någon minskning av utsläppen har alltså inte skett.

Kan det vara så att kompetens och vilja saknas hos företaget och myndigheterna för att stoppa utsläppen?

Rolf AdolfssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (8 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 21 Mar 2015
Rolf
Jag vet att du framfört problemet till våra politiker utan att få stopp på denna miljöförstöring. MP ordförande som utger sig att värna om miljön har inte den kompetens som behövs för att övertyga kommunstyrelsen med att få dem att påverka Benders. Du har en annan miljökämpe vid namn Håkan Nilman som borde kontaktas och att ni hjälps åt att få stopp på denna miljöförstörning.

En annan möjlighet är att du medverkar i den grupp som ska besöka Benders den 25 mars kl 13.00. Där kommer fabrikschefen Christer See,an att guida er runt i fabriken samtidigt som ni får en pratstund med honom om detta problem.
avatar
Leif Sjöborg 21 Mar 2015
Om du misstänker "miljöbrott" så ska detta polisanmälas enl. brott mot miljölagen. I Dannemora fick innevånarna nog av "politiskt trams" och polisanmälde Dannemora Gruvan!!
avatar
Erik Nylen 23 Mar 2015
Är det så dåligt som bilden visar, så är det mycket skrämmande med de utsläpp till mälaren som är en stor vattenintäckt. Har Länstyrelsen för miljö frågor granskad fallet,eller har kommunen inte tagit det på allvar, att det är ett miljöbrott är självklart, En gransning borde snarast utföras av beröda myndigheter inom miljö området.
avatar
Christian Johansson 23 Mar 2015
Vad säger politikerna om det här? och kanske då särskilt Miljöpartiet i Håbo som satt med i förra majoriteten (och hade ordförandepost i Miljö och Tekniknämnden) och nuvarande minoritet.
avatar
Håkan Sundström 23 Mar 2015
Christian
Vad ska man göra när kompetensen inte finns bland våra politiker. Kom till KF i kväll och ge uttryck för din frustration.
avatar
Owe Fröjd 25 Mar 2015
Jag tog upp detta på Kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags, jag ville att kommunen skall ta prover på vad detta är, bara för att det är färgat behöver det ju inte vara miljöfarligt och olagligt.
Jag återkommer efter jag fått svar på detta
avatar
Håkan Sundström 25 Mar 2015
Bra Owe, nu jobbar du som en riktig politiker som jag tycker om. Fortsätt med detta och meddela resultatet.
avatar
Erik Nylen 26 Mar 2015
Hur länge ska detta pågå,de ansvariga politiker verkar blunda,tillsynen från kommunen måste förbättras,senast utsläpp av olja från ett företag,visar de brister som finns,ingen verkar ta ansvar för miljön.Mälarens vatten är viktig för oss alla,
totalt: 6 | visar: 1 - 6

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Bedöm denna artikel:

2.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700