Hem | Övriga Nyheter | Magnolia Bostad och COOP Fastigheter AB bygger kvarter 5 i Bålsta centrums första etapp

Magnolia Bostad och COOP Fastigheter AB bygger kvarter 5 i Bålsta centrums första etapp

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu har Håbo kommun skrivit avtal med Magnolia Bostad och COOP Fastigheter AB för det femte och sista kvarteret i Bålsta centrums första etapp.

Det blivande kvarter 5 i Bålsta Det blivande kvarter 5 i Bålsta


Magnolia Bostad kommer bygga hyresbostäder och COOP Fastigheter AB kommer bedriva verksamhet genom dagligvaruhandel. Coop Fastigheter AB har anvisats cirka 3 000 kvm BTA (bruttoarea) i bottenplan för butiksändamål och Magnolia Bostad AB har anvisats cirka 8 000 kvm BTA ovan butiken för att bygga hyresrätter. Tanken är att Magnolia Bostad AB kommer att vara byggherre för hela kvarteret i genomförandet och att COOP Fastigheter AB kommer att hyra butiken. Det kommer att regleras i kommande exploateringsavtal.

- Avtalet förutsätter ett nära samarbete mellan exploatörerna och därför har det tagit lite längre tid att utforma ramarna. Jag tycker att det känns väldigt bra att ha två stabila partners för att utveckla butik och hyresrätter, säger Märit Olofsson Nääs, projektledare för Bålsta centrum.

Markarbeten kan bli synliga under 2016
Tidigare i år avslutades markanvisningstävlingen för Bålsta centrums första etapp. Avtal skrevs med Magnolia Bostad AB (kvarter 2 och 6) och Håbo Hus AB (kvarter 7 och 8) där exploatörerna ska bygga bostäder och verksamhetslokaler. Nu kommer planavtal att tecknas och nu börjar också arbetet med att ta fram detaljplanen för den första etappen. Arbetet med att ta fram detaljplanen kommer att ta cirka ett år innan den är färdig för antagande och kan därefter vinna laga kraft. Om allt går smidigt i den processen kan starten av markarbeten inom området blir synlig redan under 2016.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Leif Sjöborg 23 Apr 2015
Äntligen ska det byggas flera hyres-bostäder i HÅBO!! Så alla som behöver bostad ska ställa sig i HÅBOHUS KÖ!!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Anonym 29 Apr 2015
Man kan ju hoppas på att hyrorna ligger på en rimlig nivå, så pensionärer och unga har råd att bo där. Så det inte blir som det blev med 55+ huset.
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2692