Hem | Övriga Nyheter | Bålsta Gästis läggs ner och fastigheten säljs

Bålsta Gästis läggs ner och fastigheten säljs

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Informationen kom via Gästgivaregårds Facebooksida den 11 september.

Bålsta Gästis läggs ner och fastigheten säljs Bålsta Gästis läggs ner och fastigheten säljs


Då skrev ägaren Aydan Öhlén följande inlägg:
"Det är med blandade känslor jag skriver det här inlägget... Vår familj har drivit Gästis sedan 1980 och förra hösten bestämde vi oss att 34 år fick räcka då pensionsålder och lite sjukdomar kommit till familjen så vi hyrde ut stället till Sleepalott Hotel AB. Det företaget satte sig dessvärre i konkurs i måndags.

I morgon har Bålsta Gästgivaregård sin kanske sista festvåning och det känns inte så roligt då vi jobbat och slitit i alla år. Haft över 200 anställda och tusentals gäster. Men det blir inte alltid som man tänkt sig här i livet. Gästis har gett oss många fina minnen och så klart tvärt om... Sleepalott Hotel Ab's konkursförvaltare och de anställda finns på plats ett par dagar till och avvecklar sin verksamhet. "

Tillägg på sidan den 16 september

"...vi kommer att sälja fastigheterna och inte rörelsen då rörelsen inte går att rädda efter det här. Livet går vidare i Bålsta men nu utan ett litet konferenshotell-restaurang och festvåning. Bålsta Gästgivaregård tackar för de här 35 åren i vår familjs ägo och önskar de nya blivande ägarna lycka till med sitt projekt."

Klicka här för att komma till Bålsta Gästgivaregård´s Facebook-sida

Attila Gal
HåboPortalen



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 17 Sep 2015
Håbo kommun kommer enligt uppgifter att förhandla med de nya ägarna om att hyra en del av Gästis för att kunna ta emot den ökade volymen av ensamkommande flyktingbarn som kommer till Håbo. I dag måste vi hyra in oss i andra kommuner för att lösa de åtaganden som vi i har i dag, detta kommer kanske att bli både bättre och billigare för kommunen?
avatar
Sven Karlsson 24 Okt 2015
Nu när det är klart att Gästis blir flyktingboende undrar jag när vi får besked om hur många som kommer bo där, när de flyttar in och hur länge? Har de nya ägarna (bröderna Nilson, hockeyproffs och företagare och Lyckås måleri) tänkt sig ngn annan slags verksamhet i framtiden eller kommer de vara Bålstas motsvarigheter till Bert Karlsson? Jag förstår i och för sig viljan att håva in miljoner av våra skattepengar skattefritt och riskfritt.
avatar
Owe Fröjd 25 Okt 2015
Hej Sven
Jag har ställt samma frågor och hoppas att jag får svar på dessa på kommunstyrelsen i morgon.
Jag återkommer i ärendet
avatar
Owe Fröjd 27 Okt 2015
Kommunstyrelsen tog inget beslut att hyra Gästis, ärendet återremitterades för komplettering då beslutsunderlaget inte var tillräckligt för ett bra beslut.

Vi har avtal om 14 ensamkommande barn, därutöver har migrationsverket placerat ytterligare 40 st, jag har ingen aning om hur dom bara kan göra så, om detta är rätt så borde det inte behövas någon lag om att alla kommuner måste ta emot, jag kollar vidare.

"Våra" barn finns på Biskops Arnö folkhögskola, och ett "välfärdsföretag" i Gottröra, ej i Norrtälje som jag trodde, samt i familjehem, både i vår kommun och andra kommuner.

Kostnaden för placeringarna på Arnö och Gottröra är 1950:- per dygn, och vi får 1900:- av staten.

Kostnaden för placeringar i familehem är "faktisk kostnad" enligt socialförvaltningen, jag återkommer när jag vet vad faktisk kostnad är.

Nästa år kommer denna kostnad att stiga betydligt, därav detta förslag att sköta det i egen regi.
avatar
Håkan Sundström 25 Okt 2015
Det kommer att bli intressant att se fortsättningen av denna affär. Hoppas ägarna tar ett ansvar för våra egna ungdomar som saknar bostad.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744