Hem | Övriga Nyheter | Inbrott i Bålsta centrum

Inbrott i Bålsta centrum

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Bålsta centrum drabbades av inbrott i natt.

Inbrott i Bålsta centrum | Foto: Attila Gal Inbrott i Bålsta centrum | Foto: Attila Gal


Tjuvarna tog sig in via Kappahl-bygget och krossade en skyltfönster till Bredbergs tobak.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (19 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 13 Nov 2015
Så mycket var det värt, medborgarlöftet om ökad trygghet. Ingenting!
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 14 Nov 2015
Nu är det väl ingen som tror att all brottsligthet skall upphöra med en gång bara för att man startat upp med ett samarbete mellan kommunen och polisen, inte jag i alla fall..............

Jag kan konstatera att Bålsta Centrum varit utsatt för mycket "strul".
Det kanske är hög tid att även fastighetsägaren/hyresgästerna av centrumet gör lite mer för att stävja våldet/brottsligheten i sin/sina affärslokaler, det är ju endast de som har det förebyggande ansvaret inom sin byggnad, ingen annan.

Fortsatt trevlig helg
avatar
Krister Karlsson 14 Nov 2015
Jo, jag tror det. Går man ut med pukor och trumpeter om att nu ska det bli ordning så. Men som vanligt prat och ingen verkstad.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Markus Vahakuopus 15 Nov 2015
Hur kan du döma ut deras löfte om samarbete pga av ett inbrott som hände nästan 1 vecka efter att deras ökade samarbete hade publicerats ? Det är inte så att de lovade polisen skulle patrullera centrumområdet i 20 min intervaller 365 dagar om året från och med avtalet gick igenom. Vad jag förstod det så skulle det ske 2016 och frammåt genom aktiviteter och och förebyggande åtgärder(vad det nu menas vet jag icke). Det vill säga det kommer ta ett tag innan effekten känns av. Samt ett sådant här inbrott är lite svårt att förebygga, då det kanske sker inom begränsad grupp(2-5 pers) och att det sker muntligt och planerat inom gruppen.
Jag har dock inte kännt mig otrygg i området när jag har varit där oavsett tid på dygnet.
avatar
Owe Fröjd 15 Nov 2015
Precis Markus, man kan inte göra allt på en gång. Det avtal om samarbete som träffats kommer inte att eliminera all brottsligthet i Bålsta, men det kommer förhoppningsvis att göra Bålsta till en tryggare plats att bo, vistas och verka i.

Som jag tidigare skrev så har fastighetsägare och affärsidkare eget ansvar för att förebygga brott inom sina verksamheter, det går inte att lägga allt detta ansvar på det allmäna.

Om jag som som affärsidkare haft flera inbrott skulle i alla fall jag börja fundera på t.ex. okrossbara glasrutor, extra larm och kameraövervakning.

Syftet med detta avtal att förebygga brott, och jag skulle bli väldigt glad om även Bålsta Centrum (jag menar köpcentrumet) också börjar att tänka på samma sätt som vi.

Majoriteten av de tråkigheter som inträffat de senaste åren hade kunnat undvikas med ett bättre förebyggande arbete från deras sida.
avatar
Håkan Sundström 16 Nov 2015
Alla affärsidkare hyr sina lokaler i Bålsta centrum, därför kan man inte begära att hyresgästen ska installera okrossbara glas, det måste vara ägarens ansvar, tillsammans med ett samhällsansvar att skydda allmänhetens egendom. Krister Karlsson har alldeles rätt när han påstår att allmänheten ska skyddas av de allmänna.
Det finns inget avtal som definierar vad samarbetet går ut på och inom vilka områden samarbetet ska äga rum. Det dokument som finns idag talar bara om ATT ett samarbete ska äga rum 2016-2017, detaljer saknas.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 15 Nov 2015
På en gång? Det har varit likadant i 15 år! Det är bra att man går ut och talar om att polisens arbete inte får effekt på ett tag till, så brottslingarna i lugn och ro kan fortsätta året ut med sin kreativa verksamhet. För övrigt har butiken Direkten kameraövervakning. Jag har pratat med dem i dag eftersom jag är kund där. Sedan kan Owe Fröjd som är politiker gå runt och prata med butiksinnehavarna och säga att det är deras fel att det är så mycket "strul" i Gallerian. Annars var det väl inte Fröjd som skulle svara utan kommunalrådet. Men Fröjd måste hela tiden påminna om sitt parti så det inte glöms bort. Rent publikfrieri. Svensk polis är bedrövlig.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 16 Nov 2015
Krister, jag har varit affärsidkare i 11 år i Bålsta Centrum, och under flertalet år var jag även ordförande i centrumföreningen, så jag har god kännedom om på vilket sätt fastighetsägaren hanterat dessa problem.
Men som vanligt har jag enligt dig fel, detta trots min bakgrund inom Bålsta centrum, och du har som vanligt rätt, eller?............
avatar
Krister Karlsson 19 Nov 2015
Jag accepterar inte tonläget från Bålstapartiets Owe Fröjd. Det är barnsligheter att påstå att "jag alltid ska ha rätt" osv. Jag framför mina åsikter. Respektera det. "Vad har du gjort för Skokloster?" tyckte Owe Fröjd i ett annat meningsutbyte med mig. Det angår inte Fröjd. Jag betalar min skatt, trots att jag inte fått 13 månadslöner i avgångsvederlag någonstans ifrån. Jag drar mitt strå till stacken. Punkt.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 16 Nov 2015
Du, Owe Fröjd, har din uppfattning och jag har min. Rätt eller fel? Jag säger vad jag upplever och tycker. Jag anser att Polisen och kommunen dagen efter att man meddelat detta "löfte" i pressen borde ha levt upp till det omgående. Det hade varit snyggt. Man kunde visa att samhället bestämmer och inte brottslingar. Det är naturligtvis kränkande att få sin butik demolerad med ett fordon som användes den här gången för att forcera glasdörren i affären. Tror inte det hade hjälpt med okrossbara glas i det här fallet. Men du vet säkert vad du talar om, men vi har olika uppfattningar. Tror inte vi kommer längre. Det finns pensionärer (jag är en) det finns barnfamiljer i Gallerian. Låt dem känna trygghet.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 15 Nov 2015
Effekten? Vilken effekt? Det är Polisens jobb att sätta fast brottslingar oavsett "löften". Butiken Direkten har drabbats flera gånger av inbrott och vandalisering. Det är knappast butiksinnehavarens jobb att jaga bovar. I 15 år har det pågått rån och inbrott i Gallerian. Varför skulle det bli bättre med ett "löfte"? Man har flera ggr gått in mitt på dagen på Kicks och hotat personalen med yxa! Polisen gör inte sitt jobb! Nästa gång jag läser om löften rycker jag bara på axlarna. För övrigt trodde jag SD hade en annan uppfattning om brottslighet.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 20 Nov 2015
Owe
Vilken verksamhet hade du i Centrum som varade i 11 år??? Vad jag vet så hade du Lilla Valhall bara i några år som sedan gick i konkurs.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 20 Nov 2015
Fy fan Håkan, som vanligt så kränker du mig med din nätterror och ditt förtal mot mig som person.
Jag och Gittan startade upp Restaurang Lilla Valhall 1990-01 och sålde denna verksamhet 2001.

Under denna tiden hade vi avtalsenliga löner, kolletivavtal, betalade alla arbetsgivaravgifter och moms i tid. Vi hade även fullständiga rättigheter, och vi gick inte i konkurs. Efter vi sålt vår verksamhet drevs den vidare av två olika ägare under ca 3 år innan dom gick i konkurs

Jag vet att du spytt galla och gjort dig rolig över "mina dåliga affärer" och mitt förflutna som företagare, men nu får det vara nog. Dina ideliga lögner om mig har för länge sedan gått kraftigt över gränsen för det tillåtna, men du bara fortsätter!!

Även om din trovärdighet är närmast noll så upplever jag dina påståenden som både kränkande och som rena trakserier.

Jag har upprepade gånger bett dig att upphöra med dessa kränkningar med du bara fortsätter, och Attila publicerar dessa utan dåligt samvete, skäms!!!!
avatar
Håkan Sundström 20 Nov 2015
Owe
Av ditt svar att döma så kan man tro att du var både onykter, förbannad och obalanserad. Som folkvald politiker får man inte tappa consepterna som du gör. Det hade räckt med svaret på rad 3 och 4, samt att du inte gick i konkurs med Lilla Valhall, det hade räckt.
avatar
Krister Karlsson 21 Nov 2015
Det kanske också hade räckt med frågan: vilken verksamhet Fröjd hade i centrum. Efter 25 år så borde det vara preskriberat vad som hände då. Man tror mycket och spekulerar mycket på det här kommentarsfältet. Det har hänt mycket i centrum på 25 år. Samhället är inte detsamma längre. Jag vet inte vad Fröjd relaterar till när han säger att han har "god kännedom" etc. om hur det fungerar i Gallerian. Fröjd behöver inte tillrättavisa mig som en magister och expert hela tiden. Både Sundström och Fröjd har en ton som inte är speciellt artig alla gånger, för att uttrycka sig milt. Redaktör Attila Gal är väl inte heller någon överdomare som ska tala om för vuxna människor hur de ska uppföra sig. Jag tror många tröttnar på evighetstrådarna mellan Fröjd och Sundström. Kom till saken. Och var kortfattad, tack.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 21 Nov 2015
Som du vill Krister, lite kortfattat: Tack Krister att du som en "magister och expert" talar om vad och hur Håkan och jag skall skriva på Portalen:)))))
avatar
Krister Karlsson 21 Nov 2015
Det blir lite långrandigt med era trådar. Hälsn. Krister
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 21 Nov 2015
Jag menar förstås att det är OERHÖRT intressant att ta del av Fröjds och Sundströms synpunkter!
avatar
Owe Fröjd 21 Nov 2015
Hej Håkan, nej jag var inte onykter, jag har under flera år varit helnykterist, dricker inte ens lättöl, vilket jag kan rekomondera fler personer att förhålla sig till om man skall skriva på sociala medier!

Men efter flera år av personliga påhopp, förtal, lögner och trakaserier från din sida på mig som person, detta trots att jag skriftligt meddelat både dig, och Attila som är ytterst ansvarig för denna portal, så bara fortsätter du att ljuga och förtala mig som person, och Attila fortsätter att publicera.

Dock så har även jag har en gräns för att inte ta till "kraftuttryck" vilket jag nu gjorde nu, (Fy fan Håkan) även om det var ett "kraftuttryck" som lika gärna kunnat varit hämtat från ett "dagisgräl"

Ja Håkan, jag var förbannad när jag skrev detta, troligtvis även lite obalanserad, men nykter, det skulle nog alla bli om dom offentligt under många år varit uthängda av en stalker med nätmobbing, trakaserier, förtal, lögner och grova kränkningar.

Jag försöker att förstå hur du som person fungerar, hur du kan gömma dig bakom ett tangentbort och psykiskt terrorisera personer i din omgivning, och förmodligen i tron att du gör rätt, att du inte bryter mot någon lag, och att du inte skadar de personer som du utsätter för detta hat.

Jag begriper inte hur någon människa bara fortsätter att skada sin omgivning, detta trots att du ett flertal gånger blivit uppmärksammad på att du gör andra personer illa och orsakar stor skada.PS

Jag hade, som förväntat, inte trott att du skulle be om ursäkt för den kränkningen, lögnen och det förtal som du skrev om i ditt inlägg, och som du följde upp i ditt nästa inlägg.
Denna skada mot mig lämnar du som vanligt bara bakom dig, för så här får du ju göra, det är ok och fullständugt normalt för dig, eller?.....
DS
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693