Hem | Övriga Nyheter | Industrihamn allt närmare i Kalmarviken

Industrihamn allt närmare i Kalmarviken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Mark- och miljööverdomstolen har meddelat (2016 08 26) dom i målet om NCC Road AB:s mottagningshamn i Toresta. Mark- och miljööverdomstolen fastställer underinstansens dom att ge NCC Roads AB tillstånd att uppföra en kajanläggning samt att under en period av tio år från det att kajanläggningen har färdigställts, bedriva verksamhet.

Industrihamn allt närmare i Kalmarviken Industrihamn allt närmare i Kalmarviken


NCC Roads AB får tillstånd att mottaga högst 4 miljoner ton berg, naturgrus och andra jordarter samt utlasta högst 500 000 ton av det mottagna materialet. I tillståndet ingår att hantera, lagra och bearbeta materialet i området för den befintliga täkten.

Ändringar från tidigare dom
Mark- och miljööverdomstolen inskränker verksamhetstiden för krossning och sortering till kl 18:00 på helgfria vardagar, vilket är samma tid som har gällt enligt tidigare täkttillstånd. Domstolen justerar även formuleringen av bullervillkoren då lördagar, söndagar och helgdagar mellan kl 18:00-22:00 av misstag var oreglerade i domen från underinstansen.


Mark- och miljööverdomstolens beslut om inhibition den 26 februari 2016 upphävs, vilket innebär att mark- och miljööverdomstolens beslut om tillstånd får tas i anspråk innan domen har vunnit laga kraft.

Vad händer nu?
Den som vill överklaga domen gör det skriftligen till mark- och miljööverdomstolen senast den 23 september 2016. För att ett överklagande ska kunna tas upp i Högsta domstolen krävs att prövningstillstånd meddelas.

Se domprotokoll i sin helhet >>PDF

Anvisningar för överklagan >>PDF

Källa: Håbo kommun

Attila Gal
HåboPortalen

Stoppa industrihamnen i Bålstas Facebook-sida: https://www.facebook.com/groups/1680107548875790/?fref=tsPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713