Hem | Övriga Nyheter | SL-kortet förlängs till Bålsta

SL-kortet förlängs till Bålsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den särskilda tilläggsavgiften för att resa med SL-pendeltåg till Bålsta slopas från 9 januari 2017. Det väntas Trafiknämnden i Stockholms län besluta vid sammanträdet 27 september.

SL-kortet förlängs till Bålsta SL-kortet förlängs till Bålsta


 Beslutet som Trafiknämnden fattar innebär att biljettpriset blir lägre för den som reser med SL-pendeltåg till eller från Bålsta, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Samtidigt som priset för tågresan blir lägre så slopas också giltigheten för SL-biljetter på busstrafiken i Håbo kommun. Det innebär att den som behöver SL och tätortsbiljett för Bålsta betalar 10 kr mer än dagens SL-biljett med Bålstatillägg, säger Bertil Kinnunen.

- I dag är det bara vissa SL-biljetter som finns med Bålstatillägg. I och med förändringen i januari kommer den som reser till eller från Bålsta att ha tillgång till hela SL:s biljettflora vilket är en stor fördel för många, säger Bertil Kinnunen.

I dag kostar en 30-dagars SL-biljett med Bålstatillägg 1 1160 kr. Efter 9 januari 2017 kostar SL:s 30-dagarsbiljett 830 kr. För de som utöver SL-biljetten behöver resa inom Bålsta tätort blir totalpriset 1 170 kr (SL-biljett plus UL tätortsbiljett för Bålsta). De som reser inom Uppsala län till eller från destinationer utanför Bålsta tätort behöver ha en UL/SL biljett som från 9 januari 2017 kostar 1 530 kr.

Källa: Landstinget i Uppsala länPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2480