Hem | Övriga Nyheter | Enklare att få bostad med Håbohus nya uthyrningsregler

Enklare att få bostad med Håbohus nya uthyrningsregler

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbohus gör det enklare att få bostad med nya uthyrningsregler. Omvärld och arbetsmarknad har förändrats och då måste vi anpassa oss. Många har projektanställningar, är egenföretagare eller försörjer sig på annat sätt än genom en fast anställning. Håbohus är ett bostadsbolag för alla och då är det rimligt att fler får chansen på bostadsmarknaden, säger Mats Norrbrand, VD på Håbohus.

Enklare att få bostad med Håbohus nya uthyrningsregler Enklare att få bostad med Håbohus nya uthyrningsregler


Håbohus nya regler betyder att den sökande inte längre behöver ha en inkomst motsvarande 3 gånger hyran. Kravet är ändrat till att du efter hyran är betald ska ha kvar ca 4 700 kr, det sk. förbehållsbeloppet som årligen fastställs av kronofogden. Kravet på varaktighet är ändrat till att den sökande nu ska kunna styrka sin inkomst de kommande sex månaderna framåt alternativt visa en historik de senaste sex månaderna med tillräcklig inkomst. Fortfarande gäller att du måste ha bra betalningsmoral och vara skötsam. Våra nya regler ger fler chansen men har du visat att du är dålig på att betala eller inte skött ditt tidigare boende så kommer vi att säga nej, fortsätter Mats Norrbrand och tillägger att det nu ligger ett större ansvar på individen att bedöma om man verkligen kommer klara hyran.

Med nuvarande system kan man ställa sig i Håbohus bostadskö när man är 16 år. Då det i snitt är fem års kötid har man alltså riktig chans att få lägenhet först när man är 21 år. Håbohus har sett problemet för de unga och ändrat sina köregler så att det nu är lättare för dem få en lägenhet. Unga vuxna mellan 18 och 23 år som varit folkbokförda i Håbo de senaste tre åren kan ansöka om extra kötid. Upp till fem års extra kötid kan beviljas för den som är 18 år, detta trappas av och vid 23 års ålder försvinner möjligheten. Med de nya reglerna kan man ställa sig i kö först när man är 18, men med den extra kötiden är det dock möjligt att få en lägenhet utan någon längre väntan.

- Detta är ett sätt att underlätta för unga i Håbo att hitta sitt första boende. Jag är stolt, det är inte rimligt att unga vuxna tvingas bo kvar hemma.  Man kommer väl ihåg sina egna drömmar när man var 18 år säger Mats Norrbrand och ber alla ungdomar i Håbo som vill ansöka om extra kötid att komma in till Håbohus kontor eller besöka oss på Håbomässan den 12-13 maj i Bålsta.  

 

Läs mer om Håbohus uthyrningsregler samt uthyrningspolicyn på: https://www.habohus.se/artikel/vad-kravs-for-att-bli-godkand-som-hyresgast-2

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698