Hem | Övriga Nyheter | Planerna för Håbo kommun visas upp på Håbomässan

Planerna för Håbo kommun visas upp på Håbomässan

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Mycket händer och planeras hända framöver i Bålsta. Mycket syns inte än, därför är Håbo kommun på plats med sina bolag Håbohus och Håbo Marknad AB för att svara på frågor och visa vad som är aktuellt inom byggandet.

Planerna för Håbo kommun visas upp på Håbomässan Planerna för Håbo kommun visas upp på Håbomässan


Håbo kommun med sina snart 21 000 invånare ska fortsätta växa och bli 25 000 till år 2030. Ett stort antal projekt är på gång i olika skeden, många kopplade till centrala Bålsta och den pågående centrumutvecklingen, ”Från tätort till småstad”.

Förnyelsen innebär framförallt en kraftig förstärkning på bostadssidan med uppåt 3000 lägenheter och en blandning av bostäder och butiker, kontor, restauranger och caféer, bio, sportaktiviteter och kulturliv.  

– Vi har ett stort efterfrågetryck, både på bostäder och från företag som vill flytta hit. Det är jätteroligt och beror naturligtvis främst beror på att vi är en självklar del av Storstockholm. Pendeltåget har ju ändstation här i Bålsta, säger Anna-Karin. 

Det finns planer att bygga fler småhus i kommunen. Exempelvis i Skokloster, Viby äng, samt i det nya villaområdet Frösundavik, alldeles intill Mälaren. Här byggs även en helt ny förskola till våren 2018. 

Plats för mer företagande
Samtidigt som kommunen möjliggör för fler nya bostäder vill man också skapa förutsättningar för fler arbetsplatser i kommunen. Fler ska kunna bo i kommunen och också ha sin arbetsplats i kommunen. 

Nyligen sålde kommunen slut på 100 000 m2 mark inom Dragets industriområde. Planering har nu startats upp för ett område på andra sidan Södra Bålstaleden med anslutning mot Dragets trafikplats. Norr om Bålsta pågår planering av Logistik Bålsta där bland annat Benders vill utveckla sin verksamhet. Här finns det relativt stora arealer mark för utveckling. 

En mässa för alla
Under mässan välkomnas såväl nuvarande Håbobor som nya samt företagare att träffa och prata med kommunkoncernen.

Alla besökare som ställer en fråga får en påse med solrosor att så därhemma. Solrosorna ska symbolisera Håbos tillväxt.

För att intressera de yngre besökarna erbjuds bland annat möjligheter att bygga sitt drömhus i lego eller bygga ”sitt Håbo” i Minecraft medan de vuxna kan prata med företrädarna från kommunkoncernen. 

En energirådgivare kommer att finnas på plats under hela mässan för att erbjuda kostnadsfri och opartisk energirådgivning. Bygglovshandläggare kommer även att finnas för att svara på besökarnas frågor kring bygglov.

Vida Blick
Ett av de projekt som visas på mässan är Vida Blick. Ett 17-vånings högt hus av trä och glas som Håbohus ska bygga vid järnvägsstationen. 

Vidablick kommer att byggas alldeles intill Resecentrum och rymma 55 bostäder samt kontorsytor på tre våningsplan. I gatuplanet planeras för en restaurang- och café del. Dessutom ska allmänheten kunna ta sig upp till husets tak via en hiss från torget. I samma kvarter planerar Håbohus att bygga ytterligare 160-170 lägenheter. Håbohus är tillsammans med Magnolia byggherrar i den första etappen som totalt beräknas innehålla 740 bostäder. 

Kalmarsandsområdet
Ett annat projekt som är aktuellt i kommunen är utvecklingen av Kalmarsandsområdet. Silon ska rivas och nya hus med varierad höjd ska byggas. I samband med detta kommer strandlinjen att göras mer tillgänglig. Där blir det en strandpromenad mellan vattnet och de nya bostäderna.  

– Stor vikt läggs på de offentliga miljöerna, att det blir riktigt inbjudande att vistas i med trivsamma gröna mötesplatser, parkinslag och planteringar. Det är ett viktigt mål för oss, avslutar Anna-Karin.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739