Hem | Övriga Nyheter | Zlatan Ibrahimovic spelar Fortnite och skämtar med sin bror i livestream

Zlatan Ibrahimovic spelar Fortnite och skämtar med sin bror i livestream

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det verkar som att Zlatan inte bara är begåvad på fotbollsplanen. Han har nu gett sig an att spela Fortnite i en livestream tillsammans med sin bror.

Zlatan har tidigare i år flyttat från Manchester United till amerikanska LA Galaxy Zlatan har tidigare i år flyttat från Manchester United till amerikanska LA Galaxy


Under det senaste året har videospelet Fortnite tagit världen med storm. Både amatörspelare och inbitna gamers har förenats i sin gemensamma kärlek för spelet. Fortnite är ett kooperativt överlevnadsspel som finns tillgängligt till flera spelkonsoler så som Xbox One och Playstation 4, liksom datorsystem såsom Windows och macOS. Trots att spelet redan har lyckats bygga upp en avsevärd mängd spelare så fortsätter företaget bakom succén, Epic Games, att marknadsföra spelet för att nå ut till en ännu bredare kundbas.

Fortnite har marknadsförts med  flera så kallade influencers och kändisar som spelar spelet, snarare än i traditionell reklam. Den senaste som har värvats av Epic Games för att spela Fortnite och på så vis tala till en större publik är fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Här i Sverige är Zlatan naturligtvis känd för sina bedrifter i det svenska landslaget, och sina tidigare prestationer i exempelvis Paris Saint-Germain, Barcelona FC, A.C. Milan, och Manchester United. Han spelar nu i det amerikanska fotbollslaget LA Galaxy, där han nyligen orsakade kontrovers genom att ge en annan spelare en örfil under matchen. Detta ledde, som du kanske kan gissa, till att Zlatan tilldelades ett rött kort och utvisades.

Zlatan spelar Fortnite i livestream
Detta visar vilken vinnarskalle Zlatan är - både på fotbollsplanen och när det kommer till datorspel. När han spelade Fortnite livestreamades hela matchen, vilket innebar att spelare från hela världen kunde ta del av hans spel. Zlatan är känd för sina färgstarka uttalanden, och naturligtvis delade han ut flera fräcka kommentarer under tiden han spelade Fortnite också. Bland annat så kommenterade han att ”det finns inte någon Zlatan-karaktär i Fortnite, eftersom Fortnite inte har råd med mig”.

Under sin livestream spelade Zlatan Fortnite med sin bror. Det märktes att båda två delar samma typ av humor som Zlatan redan är känd för, och de skämtade båda friskt under spelets gång. Samtidigt fick vi se lite av Zlatans vinnarattityd hos både honom och brodern, då de båda var tämligen dåliga förlorare och skämtsamt skyllde varje motgång på att ”spelet laggade”. 

Zlatans tidigare marknadsföringssamarbeten och kontroverser
Zlatan har nyligen varit i hetluften över vad som har kallats för ”Bethard-kontroversen”. Detta har att göra med hur han i mars valde att bli ambassadör och aktieägare i det Maltabaserade spelföretaget Bethard. Detta drag har kritiserats av flera olika grupper, exempelvis den svenska stödorganisationen Spelberoendes Riksförbund, som anser att Zlatan bör ”byta sida” och inte stå på samma sida som spelmissbruk. Till detta svarade Zlatan på Twitter att Spelberoendes Riksförbund bör rikta samma uppmaning till den statliga organisationen Svenska Spel, som också stödjer samma typ av spel som Zlatan och Bethard gör. 

Zlatan verkar dock vara en större entusiast när det gäller videospel snarare än betting-spel. Detta gjordes tydligt i den livestream Epic Games hade arrangerat med Zlatan, där det lyste igenom vilken vinnarskalle Zlatan är - oavsett om det handlar om fotboll eller Fortnite. Han är dock inte den första kändisen som har värvats av Epic Games för att spela deras spel inför en livestreaming-kamera och publik. Tidigare så har exempelvis Drake, Chance the Rapper och Travis Scott alla spelat Fortnite och livestreamat deras spel. Detta kan ses som en briljant marknadsföringsteknik från Fortnite och Epic Games sida, eftersom det exponerar både fotbollsentusiaster och musikfans till spelet. 

Zlatan har dessutom varit med i många olika marknadsföringssammanhang utöver Fortnite - delvis Bethard-reklamen som vi redan har nämnt, men även reklam för Volvo, Vitamin Well, Samsung och många fler. 

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2562