Hem | Övriga Nyheter | Mobilanvändningen ökar bland svenskarna

Mobilanvändningen ökar bland svenskarna

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Allt fler och fler svenskar använder sin mobil för att genomföra vardagliga sysslor, underhålla sig själv eller göra anteckningar. De flesta svenskar har idag en så kallad smart telefon, de är ju så fruktansvärt användbara! Oavsett vart man är kan man kolla upp saker, prata med sina vänner, njuta av animerade äventyrsspel och till och med streama video och musik. Främst är det många som använder mobilen för att spela.

Mobilanvändningen ökar bland svenskarna | Foto: Pixabay Mobilanvändningen ökar bland svenskarna | Foto: Pixabay


Att vi föredrar att surfa på mobilen över datorn är inte så konstigt. Man har alltid med sig telefonen och på något sätt dyker det alltid upp tid som man kan använda på telefonen. Samtidigt som allt fler använder smartphones dagligen anpassas mer och mer av internet till den nya tekniken. Webbsidor bygger in swipe-funktioner redan från start för en så simpel sak som att kika igenom galleriet. Nya casinon online har avancerade mobil-funktioner som gör det både roligare och effektivare när man spelar. Det är superenkelt att komma igång, och med dagens telefon kan man alltid förvänta sig explosiv grafik och häftiga animationer. 

Förändring av internet
Trots att internet fortfarande inte är speciellt gammalt så kommer online-trender och går. För ett par år sen var internetanvändningen restrikterad till kontorsarbetare och personer som redan hade internet. Nu är det istället yngre generationen som driver nätet framåt, främst genom smartphones, och förändringen skedde verkligen snabbt. Bara för 10 år sedan var smarta telefoner en ovanlighet. Nu har över 95% av Sveriges befolkning en telefon, och mer än 80% använder den för att surfa online dagligen.

Även om mobilen har med sig många bra funktioner och kan uppfylla många olika behov så har oron ökat för bland annat koncentrationssvårigheter bland ungdomar. Lärare har rapporterat om allt från minskad arbetsro till att ungdomar spelar Pokémon på raster eller lektioner. Det finns även förslag om mobilförbud i skolan, vilket förvånansvärt många stödjer. Det återstår att se om det dyker upp mer regler på nätet, utöver GDPD som nyligen trädde i kraft för att skydda personlig data online och ett nytt upphovsrättsskydd som många anser kan “förstöra internet som vi känner det”. Enligt ett nytt förslag kan allt material som är upphovsrättsskyddat bli tvingat att plockas ner från populära sidor som Facebook eller Youtube. Det innebär i korthet att bilder eller videos skapade i underhållande syfte - så kallade memes, måste plockas bort från sidan. Det innebär också att man inte kommer att kunna dela länkar och artiklar som idag. 

Avancerade telefoner tillåter underhållning av världsklass
Smartphones har tagits till en fantastisk nivå. De nyare modellerna av iPhone, Samsung eller Huawei är alla otroligt finslipade. Det är ingen större förvåning att de allra flesta moderna enheter klarar av att köra de mest avancerade spelen oavsett hur bra grafiken är. Nyare mobiltelefoner är nästintill lika tekniskt avancerade som en dator och klarar av att driva avancerade och snygga spel med verklig grafik, oavsett om det är bilspel eller slots så ger mobilen en riktigt bra spelupplevelse. 

Spel, film och musik via mobilen har blivit det nya sättet att underhålla sig på en global nivå, och det är inte så konstigt med tanke på hur enkelt det är att ta upp telefonen. Med nya regler som vill kontrollera nätet kommer det verkligen bli intressant att se hur allt spelas ut.

Attila Gal
HåboPortalen


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2561