Hem | Övriga Nyheter | Hur förbättrar jag min privatekonomi?

Hur förbättrar jag min privatekonomi?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

… en fråga som alla vill ha svar på och som många har försökt ge svar på. Allas privatekonomi är precis som det låter – individuellt. Det går inte att jämföra sig med andra, men det finns gemensamma saker som de flesta lägger pengar på. Vare sig det är lån, körkort eller streamingtjänster så finns det något alla köper med sina värdefulla kronor. Det finns många artiklar om hur man sparar och köper, men denna artikel från Consector ger lite tips på hur du snyggar till ditt bankkonto och får bättre koll på vad du kanske inte tänkte på att du köpte. Vad krävs egentligen för att bemästra ditt eget sparande? Korta svaret är – inte mycket. Men vi listar några punkter så du kan lära dig att spara på egen hand:

Hur förbättrar jag min privatekonomi? Hur förbättrar jag min privatekonomi?


Använder du autogiro?
Kolla om du har ett, eller flera, aktiva autogiron och vad de används till. Du kanske hittar något som du märker att du inte använder så mycket, eller alls, längre. Tv-kanaler och mobilabonnemang är klassiska exempel på kanaler och förmåner som du inte nyttjar längre. Då kan det vara bättre att säga upp det eller minska mängden du betalar för genom färre paket. Har du flera streamingtjänster kan det vara bättre för din ekonomi om du säger upp någon av dem. Något som är positivt med autogiro är att du kan sätta dina större avgifter på det och slippa stressa över att de betalas i tid.

Har du kreditkort och avbetalningar?

Det är oftast onödigt höga räntor på dessa former av betalningar och ibland kan det bli skyhögt om du glömmer att betala någon månad. Kom ihåg att när du införskaffar ett kreditkort är det mycket research som behövs. Är detta kort bäst för dig? Har du bättre förmåner med ett annat kort? Det är viktigt att veta allt du kan innan du skaffar ett kreditkort, det är som att köpa en bil – plugga på. 

När det kommer till högre avbetalningar och krediter som ska avbetalas kan du baka ihop dessa till ett sammanställt lån och se hur abstrakta utgifter i form av räntor blir mindre. Det finns företag som hjälper till med detta, till exempel så hjälper låneförmedlare hos Consector dig med att sätta ihop dessa mindre summor till ett större och sedan hittar de rätt bank för detta lån. Lån hos Lånekoll är ett sätt att jämföra med alla banker för att hitta den optimala banken för dig.

Hoppas att dessa tips hjälper dig att komma igång med bättre sparande som i sin tur leder till bättre ekonomi. Klicka på länken för att få fler tips på sparande och andra ekonomifrågor här.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

4.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2690