Hem | Övriga Nyheter | Så väljer du sovrumsmöbler

Så väljer du sovrumsmöbler

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hur skapar man det perfekta sovrummet egentligen? De flesta av oss sover en tredjedel av vår livstid. Att skapa en bra sovrumsmiljö borde därför vara en självklarhet. Det finns mängder av sängar och olika slags sovrumsmöbler på marknaden och det är inte alltid lätt att veta vad som är bäst. Vi ska ta och titta på experternas favorittips på hur man väljer sovrumsmöbler.

Så väljer du sovrumsmöbler | Foto: Illustration (Pixabay) Så väljer du sovrumsmöbler | Foto: Illustration (Pixabay)


1. Vad är utgångspunkten för sovrummet?
Det första du bör göra är att bestämma dig för vad som är viktigast i sovrummet ur ett estetiskt perspektiv. Det spontana svaret är sängen, men det kan finnas rum där sängen faktiskt inte står i centrum. Det kan handla om att rummet har en stor balkong, terrass eller fönster som får vara utgångspunkten för hur rummet ska möbleras. 

2. Var praktisk
Hur dörrar, fönster och element är placerade måste också få avgöra till exempel sängens placering. Ja, var placerar man sängar bäst? De flesta håller nog med om att det inte är optimalt att placera sängen strax under ett fönster eller framför ett värmeelement. Beroende på hur sängen ser ut måste den faktiskt inte heller stå vid en vägg. Många använder sovrummet till annat än att bara sova. Kanske ligger klädkammaren i anslutning till sovrummet och då behöver du gott om plats för att prova kläder och spegla dig. Andra vill få plats med en läshörna i sovrummet. Bedöm hur stort rummet är och var inte överoptimistisk när det gäller att få plats med möbler. 

3. Det finns sängar för alla smaker
Det finns massor av sängtyper på marknaden. Säng byter man inte så ofta och med tanke på att man ska tillbringa många timmar i den ska man inte snåla på kvaliteten. Vill du ha en mjuk säng, en hård eller mittemellan? Kanske du föredrar en hård säng och din partner vill sova mjukt – det går att ordna med rätt slags madrass. Kanske vill du ha en kontinentalsäng eller fördrar du en ramsäng? Det finns många olika sängramar att välja bland, ställbara sängar och så vidare. Trendrum har en egen sängguide med massor av tips för hur man väljer en passande säng.

4. Välj rätt belysning
Många vill kunna läsa en stund innan de släcker ljuset. Se därför till så att läsljuset vid sängen är bra. Det kan också vara smart att ha belysning som kan dimmas i sovrummet så att man kan skapa en mysig stämning innan läggdags. Gör det samtidigt möjligt att släppa in dagsljuset i sovrummet så blir det lättare att kliva upp på morgonen. Med bra mörkläggande gardiner kommer inte ens det starkaste midsommarljus att störa nattsömnen.

5. Lugna färger är bäst i sovrummet
När du väljer sovrumsmöbler, gardiner och sängkläder är det bra att hålla sig till neutrala och lugna färger. I sovrummet ska vi varva ner, sänka pulsen och koppla av. Naturliga färger samt grått och vitt är bra val för sovrummet.

Attila Gal
HåboPortalen.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713