Hem | Övriga Nyheter | Tricket för en större vinst på lotto

Tricket för en större vinst på lotto

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Lotto handlar om tur. Ingen kan ha missat hur det fungerar. En maskin tar fram en nummerserie med 6-7 nummer. Varje nummer kan vara mellan 1 och 35 eller ännu större. Man måste ha ett visst antal rätt för att vinna. Om du har fler rätt blir vinsten större. Även om det handlar om slump kan man faktiskt maximera vinsten.

Tricket för en större vinst på lotto Tricket för en större vinst på lotto


Lotto och statistik
Vi hittade en intressant artikel om statistik för lotto. Rent statistiskt har en del nummer dragits oftare än andra. Vanliga nummer i Sverige är 20, 18, 4, 16 och 3. Artikeln konstaterar mycket riktigt att man inte har någon större chans att vinna på lotto bara för att man använder något av de nummer som tidigare lett till vinst.

Orsaken till att statistiken inte kan hjälpa oss att pricka rätt är att det rör sig om ett falskt samband. I lotto är det en maskin som slumpar fram olika siffror. För varje boll som slumpas fram är det exakt samma chans att det blir en viss siffra. Maskinen vet inte om siffran har förekommit ofta eller inte. Maskinen kan inte ens läsa siffor. Alla bollar är lika förutom den siffra som är tryckt på bollen. Maskinen kan alltså inte känna efter på något sätt vilken siffra det rör sig om och siffran påverkar inte maskinens ”val”.

Antalet vinster i lotto är begränsat och det är lätt att göra en sammanställning av de nummer som vunnit flest gånger på lotto. Eftersom lottomaskinen egentligen är en slumpgenerator skulle det innebära att vi skulle få ett fullständigt slumpmässigt urval om vi körde ett oändligt antal dragningar. Då skulle vi inte längre ha några siffror som förekommer oftare än andra eftersom varje siffra har samma chans.

Större vinst med hjälp av statistiken
Men det finns faktiskt en finess här. Enligt lottoguiden.se kan man visst använda statistiken för att vinna mer pengar på lotto. Svaret hittar vi i mänsklig psykologi. När du spelar på lotto har du alltid en massa motspelare. Det händer inte allt för sällan att två eller fler personer får dela på samma vinst. Tänk dig att du drar hem miljonvinsten och får reda på att du inte är ensam vinnare. Snopet.

Det visar sig att människor har en förkärlek för vissa nummer. Det finns faktiskt en hel del folk som på riktigt tror att man kan öka chansen till vinst om man tippar på statistiskt vanliga nummer. Givetvis använder de dessa nummer i sina rader. Du bör därför göra tvärtom: använd inga nummer som varit vinnare tidigare. Om du undviker dessa nummer minskar du risken att få dela vinsten med andra.

Ett annat trick är att undvika klassiska lyckonummer. Vanliga nummer är 3 och 7. Av samma anledning som du bör undvika statistiskt lyckade nummer bör du undvika allmänt vedertagna lyckonummer.

Vår favoritmetod
Det kan vara svårt att veta vilka nummer man ska använda när man spelar på lotto. Eftersom lotto handlar om slumpen är vår favoritmetod att använda en slumpgenerator. Det finns flera gratis slumpgeneratorer på nätet. När du använder en sådan slipper du slösa tid på att komma på sifferkombinationer som ändå inte ökar chansen till vinst.

Vi kryddar vår slumpgenerator med att ta bort alla klassiska lyckotal och alla tal som förekommit ofta rent statistiskt sett. På så vis ökar vi chansen att bli ensamma om vinsten om vi har turen att vinna.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2617