Hem | Övriga Nyheter | Ica Kvantum sålde Triss med storvinst

Ica Kvantum sålde Triss med storvinst

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under våren kommer en Bålstabo att bli miljonär i tv. Vinnaren, som nyligen köpte en Triss innehållande tre klöversymboler hos Ica Kvantum i Bålsta Centrum, är garanterad 10 000 kronor i månaden i tio år, men har chans att vinna mycket mer vid en offentlig dragning i Nyhetsmorgon i TV4. – Det är ju fantastiskt, jättekul, säger Jörgen Sällström, spelansvarig i butiken.

Jörgen Sällström, spelansvarig på ICA Kvantum Bålsta | Foto: Attila Gal Jörgen Sällström, spelansvarig på ICA Kvantum Bålsta | Foto: Attila Gal


För Jörgen Sällström kom beskedet om storvinsten som en stor överraskning.

– Det är första gången vi säljer en sådan vinstlott, det är jättekul! Det är ett par år sedan vi hade en kund som skrapade Triss i TV och vann en miljon eller så, men det var inte en klövervinst. Det är säkert fem år sedan, så det är lång tid mellan gångerna, berättar han.

Att vinsten betyder mycket för butiken är inget som han sticker under stol med. Det har han sett när de haft storvinster på andra spel tidigare.

– Ja, den kommer betyda oerhört mycket, det blir en merförsäljning som heter duga. Så fort vi har en andelsvinst till exempel så höjer vi försäljningen med 20 – 30 procent.

Kan vinna 30 miljoner kronor
Först om någon månad är det dags för vinnaren att gästa Nyhetsmorgon för att där se exakt hur stor vinsten blir. Garantisumman är 10 000 kronor varje månad i 10 år, totalt 1,2 miljoner kronor, men det kan bli mycket mer.

– Den högsta summan man kan vinna är hela 100 000 skattefria kronor varje månad i 25 år, alltså 30 miljoner kronor. Det är en handfull vinnare som gjort det genom åren, och vem vet, nästa gång kanske det är en Bålstabo som drar hem jättevinsten, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Stort tryck i butiken
Jörgen Sällström vet inte alls vem vinnaren kan vara. Varje dag är det omkring 1 000 kunder som handlar i förbutiken och än så länge är det ingen som har varit inne och gjort sig tillkänna, vilket dock händer då och då berättar han.

– Förra året hade vi en miljonvinnare som faktiskt kom fram till slut och ville berätta. Men jag fick inte säga något, skrattar han och medger att det är roligt att kunderna ändå anförtror sig åt honom.

– Jag har ju jobbat här i 13 år och hade egna spelbutiker innan det, så man har ju lärt känna några kunder genom åren.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2602