Hem | Övriga Nyheter | Swisha - Spelbolagens nya konkurrensmedel

Swisha - Spelbolagens nya konkurrensmedel

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Efter att den nya spellagen infördes den 1 januari 2019 har vissa spelbolag bytt strategi. Istället för att satsa på ännu mer generösa bonusar är det istället kundtrivsel och enkelhet för användaren som driver konkurrensen framåt och betalappen Swish har hamnat i fokus.

Swisha - Spelbolagens nya konkurrensmedel Swisha - Spelbolagens nya konkurrensmedel


Att spela på casino har nog aldrig varit lika populärt än vad det är idag. Bara på den svenska marknaden finns det över 100 verksamma aktörer, vilket har lett till att staten har valt att avsäga sitt eget monopol och göra marknaden fri. 

Även om det låter paradoxalt var detta ett sätt att återta kontrollen över spelmarknaden, genom att införa en 18-procentig spelskatt och krav på statligt certifierade spellicens.

I licensen finns nämligen flera regleringar på hur de olika spel aktörerna får förhålla sig till sina kunder och hur de kan marknadsför sig. På så vis vill man öka spelarnas trygghet när det kommer till vård av persondata och minska riskerna för spelmissbruk. Något som enligt Spelinspektionen har varit lyckat.

Enkelhet & Snabbhet – nya konkurrensfaktorer

Tidigare har det varit norm att locka med så pass generösa erbjudanden som möjligt som i slutändan gynnat spelbolaget. Men det finns en gräns på hur många procent som går att ge i mervärde vid ens första insättningar, och hur många free spins man har råd att ge bort.

Nu har det nya konkurrensmedlet istället blivit att erbjuda användaren en så pass smidig och enkel spelupplevelse som möjligt. Ett sätt att göra detta är att hoppa över registreringsprocessen och istället använda BankID när man blir medlem på en spelsidan. BankID fick sitt stora genombrott vad gäller spelsidor under 2018 och har redan börjat förlora lite av sin konkurrenskraft. För 2019 lägger spelbolagen istället krutet på att utveckla bättre betalningslösningar.

Swish & Egna betalkort

Redan vid årsskiftet möttes vi av reklamen om att ”swisha insättningar till spelkontot”. Med den nya svenska spellagen öppnades nämligen en dörr för spelbolag att kunna ta emot betalningar via mobilapplikationen Swish. Med tanke på att mer än 40 miljoner betalningar görs med Swish varje månad i Sverige så är det knappast förvånande att detta tagits emot väl av kunderna på de spelsidorna som använder sig av Swish.

Inte långt efter att vi vant oss vid Swish fick spelbolag med egna betalkort se dagens ljus när Betsson lanserade ett eget Mastercard. Kortet fungerar som ett vanligt betalkort med skillnaden att kortet är direkt kopplat till spelkontot hos Betsson. Eftersom det inte är ett kreditkort, utan ett förbetalt kort, så måste man fylla på kortet innan man kan använda det. Fördelarna kommer istället när man vinner på sitt spelkonto och i princip har direkt tillgång till vinstpengarna. Kortet har ännu bara blivit lanserat i en begränsad upplaga om 500 kort till utvalda kunder men andra spelsidor och kanske även andra branscher, kommer troligen att haka på trenden med egna betalkort.

Hur Betsson kunderna kommer att värdera betalkortet återstår att se men det står klart att kundtrivsel har kommit i fokus som konkurrensfaktor. Detta är ett skifte som helt och hållet är till spelarnas fördel. Framtiden för spelmarknaden ser därmed fortsatt ljus ut. Vad som blir nästa stora grej att attrahera nya kunder med återstår att se, men även dessa idéer kommer med största sannolikhet sätta kundens upplevelse i fokus.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2602